Različite ambicije

Košarkaši DL Škrljeva traže brzi povratak u Premijer ligu, Crikveničani ostanak u Prvoj ligi

Katarina Blažević

Davor Konjević (DL Škrljevo)/Foto Arhiva NL

Davor Konjević (DL Škrljevo)/Foto Arhiva NL

Nikad ne znaš može li biti problema, cilj je ići korak po korak, ali ambicija je vratiti se u Premijer ligu - kaže Petar Maleš, trener Škrljevčana



RIJEKA  Sutra počinje košarkaška Prva liga, a PGŽ ima dva predstavnika, DepoLink Škrljevo i Crikvenicu. Škrljevčanima je s novim trenerom, Šibenčaninom Petrom Malešom, cilj što prije vratiti se u FAVBET Premijer ligu, dok je Crikveničanima s novim trenerom Božom Radošem primarno osigurati još jedan ostanak u ligi.


Škrljevčani će sutra (18 sati) u Kostreni ugostiti jednog od možda i najvećih konkurenata, Ribola Kaštelu. Crikveničani igraju u istom terminu, ali u gostima kod Mladosti, druge ekipe Cedevite Junior.


– Zadovoljan sam, sve je odrađeno u maksimalnim okvirima. Tijekom priprema imali smo slabijih i jačih protivnika, a dvije najveće provjere bile su nam protiv premijerligaša Zaboka i Kvarnera 2010. Zabok smo pobijedili te smo odigrali na razini Premijer lige, dok smo od Kvarnera izgubili – govori Petar Maleš, trener DepoLink Škrljeva, koji je dobio pomoć u stručnom stožeru jer se njemu i asistentu Mirku Ščekiću pridružio kraljevički paraolimpijac Antonio Franko kao kondicijski trener, a tu je i Antonio Ilić kao fizioterapeut.




Maleš ne želi previše naglašavati ulogu favorita, ali činjenica je da Škrljevo ove sezone u rosteru ima i nekoliko premijerligaških imena. Momčad je u potpunosti drugačija u odnosu na prošlu sezonu, a ističu se povratnici Davor Konjević i Jure Gunjina, tu su i Srđan Brocić, Marko Bošnjak te Ante Šustić, kao i nešto mlađi Frane Butorac, Roko Cetina i Nino Kotrulja.


Kvaliteta


– Moramo biti skromni i ići iz utakmice u utakmicu. Nikad ne znaš može li biti problema, cilj je ići korak po korak, ali ambicija je vratiti se u Premijer ligu. Stvarno imamo kvalitetu i nekoliko premijerligaških igrača, ali neće biti lako kako neki misle. S obzirom na karakter mojih igrača i iskustvo, nadam se dobroj sezoni i da ćemo na kraju svi biti zadovoljni.


Prvi pravi ispit na rasporedu je odmah u prvome kolu.


– Respektiramo ekipu Kaštele, koja je tijekom priprema pobijedila Šibenku, Alkar i Široki. Početak sezone je uvijek najteži, ali, naravno, mislim da nitko nije favorit protiv nas u Kostreni – dodaje Petar Maleš.


Crikveničani, koje će ove sezone voditi Bože Radoš, žele što bezbolnije izboriti ostanak. Radoš je kao trener također veliko pojačanje, u svojoj karijeri je vodio Zagreb i Goricu, dok je bio pomoćnik Josipu Sesaru u Ciboni te Slavenu Rimcu i Anđelku Matovu u Cedeviti.


Došli i otišli


– Pripreme su bile šarolike. Dosta je igrača prošlo, neki su otišli, neki došli, a neki su se putem ozlijedili. Ne mogu reći da su bile najidealnije, ali dečki koji su bili zdravi i koji su bili u treningu, sada su u dobroj fizičkoj spremi i formi. Nažalost, u svakom trenutku je netko bio ozlijeđen i dosta često nismo mogli trenirati pet na pet – govori Bože Radoš.


Uz domaće igrače Gabriela Beppea Tomasa, Bojana Šamanića, Svena Cara, Marka Šulentića, Marija Perića te Darija Cvitkovića, ekipu Crikvenice su pojačali Amerikanac Clarence Evans, Tin Čondrić, koji dolazi iz treće talijanske lige, Ian Kerb, koji je iz Zagreba stigao primarno zbog studija građevine, te Franco Filipović.


Gabriel Beppe Tomas/Foto M. MATEJČIĆ

Gabriel Beppe Tomas/Foto M. MATEJČIĆ


– Evans je prošle godine igrao drugu ligu u Velikoj Britaniji i imao je jako dobru statistiku, na pragu triple-double učinka. On će nam sigurno pomoći na poziciji razigravača. Filipović je više toga prošao u karijeri. Jedino je Frane Butorac otišao u Škrljevo te nas je njegov odlazak malo pogodio. Ekipa je mlada, uz dvojicu veterana Perića i Šamanića. Josip Karabaić se ozlijedio i on će vjerojatno izbivati s terena mjesec ili dva. Ciljevi? Rezultatski imperativ je ostati u ligi. Kroz pripremne utakmice pokazali smo da se možemo nositi i s jačim ekipama i da možemo svakoga iznenaditi. Treba biti oprezan, trebamo vidjeti kakva je konkurencija. Liga je izjednačenija, istaknulo se Škrljevo, tu je i Ribola Kaštela, pa i Samobor, koji ima Krunu Simona. Nadam se da ćemo imati što za reći – zaključio je Bože Radoš.