SuperSport Prva NL

Opatijci gostuju u Dugopolju, pobjeda ih privremeno može odvesti i na prvo mjesto Prve NL

Ivan Volarić

Luka Kožić/Foto S. DRECHSLER

Luka Kožić/Foto S. DRECHSLER

Smatram da imamo kvalitetniju ekipu od naših domaćina i možemo uzeti sva tri boda - kaže Luka Kožić, veznjak Opatije



RIJEKA Nogometaši Opatije danas će (15.30 sati) drugi put ove sezone istrčati na travnjak stadiona Hrvatskih vitezova u Dugopolju. Opatijci su u drugom kolu na tom stadionu gostovali kod Croatije s obzirom na to da su Zmijavčani uređivali svoj travnjak. Opatija je tada osvojili prvi bod ove sezone, a osam kola kasnije ugostit će ih domaćin Dugopolje. Crno-bijeli su baš na tom stadionu započeli svoj pozitivan niz rezultata koji još uvijek traje i koji ih je vinuo na drugo mjesto prvenstvene ljestvice. Opatijci i nakon ove utakmice žele nastaviti život na visokoj nozi, štoviše, žele i barem na jednu noć preuzeti lidersku ulogu u SuperSport Prvoj NL.


– Prije svega i više smo nego zadovoljni rezultatima u dosadašnjem tijeku sezone jer tek tek smo ušli u ligu. Znali smo da neće biti lagano jer liga je kvalitetnija od Druge NL, ali trener i stožer složili su stvarno kvalitetnu ekipu s puno prvoligaškog iskustva i to se vidi na utakmicama. Izgledamo ozbiljno, a takvi su i naši rezultati. Svim ekipama u ligi postali smo težak zadatak, a vjerujem da će tako biti i tako i u Dugopolju. Naši suparnici su doma jako tvrd suparnik, ali smatram da možemo do bodova i da onda možemo prespavati na prvom mjestu – govori Luka Kožić, 26-godišnji Siščanin u redovima Opatijaca.


Gostovanja


Opatijci su ove sezone na Kantridi neumoljivi, dok su na gostovanjima nešto manje učinkoviti. Preciznije, doživjeli su jedan poraz, upisali jednu pobjedu i tri remija. Treba pritom uzeti u obzir da su ostali neporaženi kod vodećeg Vukovara i u tom trenutku trećeplasiranih Sesveta.




– Vrijeme da uzmemo tri boda i na strani. Veseli i što je Ajayi ušao u formu. Smatram da imamo kvalitetniju ekipu od naših domaćina, možemo uzeti sva tri boda – nastavio je veznjak Opatije.


Golovi


Neće još biti ozlijeđenih Vala Bogolina, vratara Andreja Prskala i Antonija Pejanovića. Upitan je nastup Nemanje Kašikovića. Kožićev nastup nije upitan. Odigrao je svih devet utakmica na vrlo solidnoj razini. Nedostaju pokoji pogodak i asistencija.


– Istina, nedostaje individualna statistika, ali dok su rezultati tu ne treba stavljati ego ispred rezultata ekipa. Zadovoljan sam, ali može i bolje. Doći će, vjerujem, i golovi – poručio je Kožić.


Inače, Opatijci će već ovoga utorka odraditi novu obavezu, Riječ je o susretu četvrtfinala Kupa PGŽ sa Cresom. Ta utakmica će se, umjesto na Darima, odigrati u Opatiji. Počet će u 16 sati kao i ogled Orijenta i Lokomotive na Krimeji.



Tablice omogućuje Sofascore