Prethodno je izraelska vojka u četvrtak ujutro otvorila vatru na pripadnike mirovne misije UNIFIL u Libanonu izazvavši oštre osude kršenja međunarodnog prava.


Prema najnovijim podacima ministarstva zdravstva, 22 su osobe poginule, a 117 ih je ozlijeđeno u ovim zračnim udarima koji su gađali dvije gusto naseljene rezidencijalne četvrti, prenosi novinska agencija ANI. Na videozapisu AFPTV-a vide se dva stupa dima kako se uzdižu iznad glavnog grada.


Jedan od tih napada bio je usmjeren na dužnosnika Hezbolaha, kaže libanonski sigurnosni izvor za AFP.


Ovo je treći put da su izraelske zračne snage, koje koncentriraju svoje napade na južna predgrađa Bejruta, gdje se nalazi uporište Hezbolaha, izravno gađale glavni grad, otkako su 23. rujna počeli masovni napadi na taj libanonski proiranski pokret.


Na bojištu u Pojasu Gaze Izrael ponovno intenzivira svoja bombardiranja i kopnene operacije. Palestinski Crveni polumjesec objavio je u četvrtak da je u napadu na školu Rafidah u Deir el-Balahu u središtu Pojasa Gaze, koja pruža utočište raseljenim obiteljima, ubijeno 28 ljudi i ozlijeđeno 54.


Izraelska vojska tvrdi da je izvela “precizan” zračni napad na “teroriste” koji djeluju “u zgradama koje su prije korištene” kao škole.