Crveni križ

Akcija Solidarnost na djelu započela i u Gorskom kotaru

Danijela Mihelčić

Foto Danijela Mihelčić

Foto Danijela Mihelčić



U Gorskom kotaru započela je 52. sabirna akcija Solidarnost na djelu u kojoj se prikuplja hrana te novčane donacije za najpotrebnije. Akciju provodi Gradsko društvo Crvenog križa Čabar.


– Hranu možete donirati svakim danom od 8 do 12 sati na adresi Narodnog oslobođenja 2 u Čabru, uz prethodnu najavu na broj: 091 608 9430 ili 097 755 3979, a novčane donacije uplaćivati na račun otvoren posebno za ovu humanitarnu akciju na HR88 2402 0061 5001 4340 8.


Od uplaćenih donacija kupit će se hrana za pakete koje ćemo podijeliti našim sugrađanima u potrebi. Hranu i novac možete donirati do 11. studenog – poručili su iz GDCK-a Čabar.




U akciju su se kao i uvijek do sada uključili i iz GDCK Delnice.


– GDCK Delnice provodi 52. sabirnu akciju Solidarnost na djelu. Povodom toga u svim trgovinama Valentin i u Konzumu Delnice postavljene su donacijske košare za prikupljanje hrane i higijenskih potrepština za socijalno ugrožene građane s područja Grada Delnica i općina: Lokve, Fužine, Mrkopalj, Ravna Gora, Brod Moravice i Skrad.


Mole se građani da svojim donacijama pomognu i da socijalno ugroženim građanima uljepšamo nadolazeće blagdane – stoji u priopćenju GDCK-a Delnice


Također treba naglasiti da su sajmeni dan u Delnicama iskoristili volonteri GDCK.a Delnice koji su ispred zgrade Grada Delnica na Trgu 138. brigade HV od 9 do 11 sati prodavali bonove Solidarnost na djelu.


Naime, svi koji su to željeli kupnjom bona u vrijednosti od 1 eura pomogli su socijalno ugroženom stanovništvu te pripomogli da se prikupljeni novci utroši na kupnju hrane i higijenskih potrepština.


Kada smo mi ondje prolazili zatekli smo mlade volontere u sastavu Tina Milekić, Đorđe Zafirov, Franko Bolf i Tatjana Zafirov koji su unatoč jakom vjetru ustrajni bili da prodaju što više bonova kako bi pomogli.


Naglasili su nam da su prolaznici, mještani, građani sa područja Gorskog kotara još jednom dokazali svoju humanost te bi kupili barem jedan, ali i više bonova.


Na smjenu su stajali ispred zgrade Grada Delnica, ali i obilazili cijele Delnice, sve kako bi pomogli onima kojima je to najpotrebnije.