Prijem

Delničanka Petra Tomac ostvarila rezultat karijere! Osvojila europsko srebro u podvodnoj orijentaciji

Marinko Krmpotić

Davorin Tomac, Petra Tomac i Katarina Mihelčić

Davorin Tomac, Petra Tomac i Katarina Mihelčić



Osvajanjem srebne medalje u juniorskoj konkurenciji Europskog prvenstva u podvodnoj orijentaciji Delničanka Petra Tomac ostvarila je najbolji rezultat svoje dosadašnje sportske karijere, a uz srebrno odličje sjajni su i njeni drugi rezultati na ovom skupu ponajboljih europskih juniora ronioca – četvrta je u disciplini paralel te peta u disciplini MONK u kojoj je nastupila uz Luku Bohača.


Srebrnu Petru zbog ovih je rezultata primila, čestitala joj i uručila prigodne darove i priznanje delnička gradonačelnica Katarina Mihelčić izrazivši iznova zadovoljstvo zbog činjenice da mladi delnički sportaši na europskoj razini na pažnje vrijedan i medaljama popraćen način prezentiraju svoj grad, Gorski kotar, Županiju i Hrvatsku.


Europsko prvenstvo u podvodnoj orijentaciji održano je u njemačkom gradiću Spreeau-Storitzsee nedaleko od Berlina, a uspjeh hrvatske reprezentacije i Petre Tomac tim je veći što trenutačno na razini reprezentativnih selekcija ovog sporta – u kojem Hrvatska ima jako dobre rezultate i ugled – traju žestoki sukobi nekoliko struja pa se u Njemačku išlo samo stoga jer je posao voditelja reprezentacije prihvatio Petrin otac Davorin, a sama je Petra na natjecanju morala za sve članove napraviti stazu, što do sada nikada nije radila i što je inače posao službenih trenera.




Sve to dodatno je otežalo njen i nastupe ostalih reprezentativaca pa su time rezultati još značajniji.


– Zaista je bilo teško, ali dali smo sve od sebe i pripomogli u održavanju visokog ugleda naše reprezentacije. Mogla sam čak i do zlata te svakako do bronce u disciplini paralel, ali sam na kraju i ovim rezultatima iznimno zadovoljna.


Zahvalila bih tati koji je silom prilika bio trener i voditelj, hvala na pomoći i članovima drugih reprezentacija, posebno Mađarske, a na onom početnom dijelu priprema vezanom uz pripreme kod kuće zahvalila bih delničkom CRO Sportu i udruzi Marigold, kao i svim profesorima SŠ Delnice, posebno Ivoni Jerbić i Mirni Bogić koje mi pružaju iznimnu podršku – rekla je mlada maturantica, juniorska viceprvakinja Europe.