Kvalifikacije za EP

Mladu reprezentaciju u petak čeka Andora, izbornik Ivica Olić upozorava igrače

Portal Novi list

Ivica Olić/Foto REUTERS

Ivica Olić/Foto REUTERS

U prvoj utakmici protiv Farskih Otoka smo vidjeli koliko je važno da uđeš dobro, da budeš u svakom duelu spreman, da na vrijeme zabiješ gol takvim ekipama i da se ne podcijeni svog protivnika



ZAGREB Hrvatska U-21 reprezentacija u petak  igra utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025. protiv Andore.


Mladi Vatreni igraju dvije utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a prvi susret slijedi u petak protiv Andore.


“Ovo nam je drugi ciklus nakon onog prvog koji je bio polovično uspješan. Imamo ponovno dvije utakmice. Ova prva utakmica protiv Andore je najvažnija jer s obzirom na to da je protivnik takvog renomea, svi vide samo pobjedu i to su najteže utakmice za igrača i za nas trenere da ih se pripremi i maksimalno motivira”, započeo je izbornik Ivica Olić.




“Cilj je uvijek tri boda i ići na pobjedu. Potrudit ćemo se maksimalno iskoristiti sve šanse i uzeti tri boda”, nadovezao se reprezentativac Ante Crnac.


Iako je Hrvatska u prvom susretu protiv Andore slavila 3:0, Olić upozorava kako je svaka utakmica važna te da se nijedan protivnik ne smije podcijeniti.


“U prvoj utakmici protiv Farskih Otoka smo vidjeli koliko je važno da uđeš dobro, da budeš u svakom duelu spreman, da na vrijeme zabiješ gol takvim ekipama i da se ne podcijeni svog protivnika. Sav fokus u ova tri dana koje smo imali u treninzima i danas ćemo raditi na tome da maksimalno kontrolirano i spremno uđemo u utakmicu i da uzmemo ta tri boda koja bi nam bila naravno i s jedne strane jako važna pobjeda koja bi nam dala elan i krila za onu drugu utakmicu koja će odlučivati u našoj skupini”, rekao je Olić.


U reprezentaciju je od posljednjeg susreta protiv Andore stiglo nekoliko novih igrača, a promijenio se i stožer, stoga Crnac naglašava kako će susret izgledati drukčije nego u gostima.


“Mislim da hoće naravno, pogotovo jer igramo kod nas u Hrvatskoj. Mislim da će svima nama biti lakše, ali osjećamo da je sada ekipa složnija i u većem zajedništvu nego prije i mislim da će biti dobro”, tvrdi Crnac.


Iduće dvije utakmice, protiv Andore i Grčke u kvalifikacijama će biti ključne, no momčad je uvjerena kako će susreti ići u njihovu korist.


“Pritiska uvijek ima, ali mi gledamo samo sebe i gledamo kako u ove dvije utakmice uzeti šest bodova i otići na Euro”, zaključio je Crnac.