Predsjednička kandidatkinja

Selak Raspudić: Dobrosusjedska politika nije isto što i mazohizam

Portal Novi list, Hina

Marija Selak Raspudić / Foto Patrik Macek/PIXSELL

Marija Selak Raspudić / Foto Patrik Macek/PIXSELL



Saborska zastupnica Marija Selak Raspudić kazala je u četvrtak da će kao predsjednica znati razlikovati mirotvornu i dobrosusjedsku politiku od mazohizma i “kapitulacije pred zlikovcima”, referirajući se na dolazak srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića na samit u Dubrovnik.


“Uskoro će građani imati priliku na izborima mijenjati stvari. Ono što ću kao buduća predsjednica sigurno znati je razlučivati. Mirotvorna i dobrosusjedska politika – da. Ali dobrosusjedska politika nije isto što i mazohizam, niti je mirotvorstvo isto što i kapitulacija pred zlikovcima”, stoji u priopćenju saborske zastupnice.


Selak Raspudić time je komentirala dolazak Aleksandra Vučića u Dubrovnik gdje je održan samit Ukrajina – jugoistočna Europa, kao i njegovu izjavu da “Srbija stvari vidi sto posto drugačije ili potpuno drugačije”, kada je riječ o ratu 1991.godine.




“Šešeljeva desna ruka, Miloševićev ministar informiranja, ratni huškač iz Gline 1995., danas se ležerno poziva u Dubrovnik gdje iznosi ista stajališta o agresiji na Hrvatsku kao i u mladim danima” poručila je zastupnica, dodavši da se u Dubrovniku odigralo krajnje poniženje Hrvatske i žrtava agresije na spomenuti grad.


“Nikakav briselski čarobni štapić ne može Aleksandra Vučića pretvoriti u ono što on nije, niti izbrisati ono što je činio”, rekla je.


Selak Raspudić prozvala je i aktualnog predsjednika države Zorana Milanovića zbog njegove izjave da Hrvatske nije trebala proglasiti “personom non grata” inicijatore Rezolucije o Jasenovcu u crnogorskom parlamentu.


“Čak i taj minimum mlake reakcije na zlonamjernu provokaciju je njemu previše. Većina zemalja na mjestu Hrvatske bi povukla puno drastičnije poteze, ali našim mazohistima je pretjerano i to da samozvani četnici iz crnogorske skupštine više ne mogu doći, primjerice, u Dubrovnik poslušati Vučićeve umotvorine”, istaknula je zastupnica Selak Raspudić.