Lika

Ernest Petry potpisao ugovore za prijevoz učenika osnovnih škola vrijedne 1,4 milijuna eura

Marin Smolčić



U Kabinetu župana ličko-senjskog Ernesta Petryja danas su potpisani ugovori za prijevoz učenika osnovnih škola kojima je Ličko-senjska županija osnivač.


Župan Petry istaknuo je kako je županija, temeljem Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, obvezna organizirati prijevoz učenika te je provedena javna nabava na temelju koje su potpisani ugovori na razdoblje od jedne godine.


„Vrijednost potpisanih ugovora iznosi 1.402.701,75 eura s PDV-om, a ugovori se odnose na prijevoz učenika 12 osnovnih škola.
Ovim ugovorima obuhvaćen je prijevoz 646 učenika osnovnih škola na području Ličko-senjske županije, što predstavlja čak 31 posto učenika osnovnih škola na području županije, a ovaj proces je uspješno proveden te su ugovori potpisani na vrijeme, čime je osigurana sigurna i redovita nastava za sve učenike.




Kada se zbroje i učenici srednjih škola, još 330 učenika koristi usluge prijevoza, što dovodi do ukupne brojke od 976 učenika“ istaknuo je župan Ernest Petry.



Pročelnica Upravnog odjela za školstvo, sport i kulturu Valentina Zdunić prezentirala je detalje potpisanih ugovora. Prijevoz će obavljati tri prijevoznika: Autotrans d.d. Cres, Prijevoznički obrt Josip Knežević i zajednica ponuditelja Prijevozničkog obrta Josip Knežević i Obrta za prijevoz putnika Velebit tours.


Autotrans d.d. Cres osigurat će prijevoz za učenike Osnovnih škola Karlobag, Senj i Novalja, s vrijednošću ugovora od 364.815 eura s PDV-om.


Prijevoznički obrt Josip Knežević zadužen je za prijevoz učenika Osnovnih škola Plitvička Jezera, Korenica, Donji Lapac i Udbina, a vrijednost njegovog ugovora iznosi 463.565,25 eura s PDV-om.


Zajednica ponuditelja, koju čine Prijevoznički obrt Josip Knežević i Obrt za prijevoz putnika Velebit tours, prevozit će učenike Osnovnih škola Perušić, Kosinj, Otočac, Brinje i Lovinac, s ukupnom vrijednošću ugovora od 574.321,50 eura s PDV-om.