Dječji tjedan

Gradonačelnica Crikvenice ugostila mališane

Robert Šimonović

Foto Grad Crikvenica

Foto Grad Crikvenica



U sklopu Dječjeg tjedna, vršiteljica dužnosti gradonačelnice Crikvenice Ivona Matošić Gašparović ugostila je u Gradskoj upravi predstavnike starijih razreda obiju osnovnih škola s područja grada Crikvenice.


Polaznici petih, šestih, sedmih i osmih razreda došli su u pratnji Mirele Majnarić, školske knjižničarke iz OŠ Zvonka Cara, te Darije Topić, pedagoginje iz OŠ Vladimira Nazora.





Vršiteljica dužnosti gradonačelnice istaknula je kako je Gradu Crikvenici jedan od prioriteta osigurati sve uvjete za sretno i bezbrižno odrastanje i obrazovanje.


Od ulaganja u obrazovnu infrastrukturu, uređenja školskih dvorišta, izgradnje i uređenja sportskih dvorana, raznih zabavnih sadržaja za djecu te još mnogo toga.


Kazala je kako je ponosna što Crikvenica nosi zasluženu titulu Grada – prijatelja djece.


Foto Grad Crikvenica


Pozorno je poslušala sve njihove prijedloge i odgovorila na sva pitanja te obećala da će Grad Crikvenica nastavit raditi na stvaranju što kvalitetnijih uvjeta za sve svoje mlade stanovnike.


Djeca su pokazala izuzetnu znatiželju i ekološku osviještenost. Došli su pripremljeni, s mnoštvom pitanja iz različitih područja (promet, sport, kultura itd.), što je pokazalo njihovu želju za učenjem i razumijevanjem svih prednosti i nedostataka u zajednici.


Također su imali konstruktivne prijedloge, što je dodatno naglasilo njihovu angažiranost i spremnost da doprinesu izazovima.


Njihova aktivnost i entuzijazam bili su inspirativni, pokazujući da je mlade itekako važno uključivati u razgovore o njihovoj budućnosti i omogućiti im da izraze svoje ideje i prijedloge.