Suradnja

Srednja talijanska škola u projektu Talijanske unije “Poduzetništvo u školama”

Ingrid Šestan Kučić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza



Sektor za poduzetništvo Talijanske unije u suradnji sa Srednjom talijanskom školom Rijeka te ostalim talijanskim školama u Hrvatskoj, organizira projekt pod nazivom “Poduzetništvo u školama”.


Navodeći kako se radi o tečaju osposobljavanja namijenjenom učenicima talijanskih srednjih škola u Hrvatskoj ravnatelj Srednje talijanske škole, Michele Scalembra, objašnjava da je cilj razvoj poduzetničkih sposobnosti.





Projekt će se provesti kroz četiri susreta u okviru kojih će talijanska tvrtka OSM (Open source management), koja je voditelj projekta, održati jedno predavanje te tri radionice.


Prvi susret s učenicima održan je danas, a naglasak projekta je na samopoštovanju i viziji budućnosti, uzročnosti u rješavanju problema i afirmaciji talenta, sposobnosti slušanja savjeta, međuljudskoj komunikaciji, i slično.



Projekt se već provodi u Italiji te obuhvaća šest tisuća učenika u 100 škola, a učenicima se prikazuju stvarne poslovne situacije, podaci koji se odnose na novi svijet rada te hipoteze o novim poslovima budućnosti.