Darko Milinović

Potpisani ugovori za rad udruga s područja Gospića

Marin Smolčić



Zbog ponovljenih lokalnih izbora u Gradu Gospiću gradonačelnik Grada Gospića Darko Milinović potpisao je tek jučer Ugovore o financiranju s Udrugama kojima su za njihove programe i projekte putem Javnog poziva na koji su se prijavili odobrena financijska sredstva iz proračuna Grada Gospića za 2024. godinu.


Na ovaj Javni poziv svoje programe i projekte prijavljivale su lokalne Udruge iz područja kulture, sporta, zaštite životinja, tehničke kulture, udruga branitelja te iz područja djece, mladih i zajednice.


Kako je prilikom potpisivanja Ugovora istaknuo gradonačelnik Milinović ukupno dodijeljena sredstva Udrugama u odnosu na prošlu godinu znatno su povećana, odnosno sa 73. 000 eura na 105.000 tisuća eura.




Gradonačelnik je najavio i poziv Udrugama kada se bude formirao novi proračun Grada Gospića za 2025. godinu kada će moći aktivno sudjelovati u planiranju proračunskih sredstava za projekte koje planiraju.


Gradonačelnik je zahvalio predstavnicima Udruga koje kroz svoj rad i djelovanje promiču ime grada Gospića, svatko na svoj način i sa svojim programom.


Isto tako je istaknuo kako će Grad Gospić i dalje imati sluha i razumijevanja za njihove projekte i ubuduće te da u svakom smislu u Gradu Gospiću imaju pouzdanog partnera i potporu.