"Oluja stoljeća"

Pogledajte trenutak u kojem je Milton srušio novinara koji se javljao uživo. Uragan malo oslabio: ‘Najgore je iza nas’

P. N.

Reuters / NBC

Reuters / NBC

Vjetrovi su usporili na brzinu od 150 kilometara na sat, dok se Milton pomiče središnjim dijelom Floride



Uragan Milton, koji su mediji najavljivali kao “oluju stoljeća” na američkom tlu, oslabio je do kategorije jedan i nastavlja se kretati područjem Floride prema istoku.


Iako je materijalna šteta ogromna, a ima i poginulih, čini se da je najgore ipak iza stanovnika Floride.


“Stanovnici Gulfporta konačno vide svjetlo na kraju tunela. Ovo su definitivno bili najjači vjetrovi koje sam vidio otkad sam na Floridi. Najgore je, nadamo se, prošlo, vjetrovi jenjavaju, iako još imamo jake udare”, izjavio je gradonačelnik Gulfporta Sam Henderson, rekavši da su stanovnici njegovog grada najnoviji uragan, nakon dva ranija ove godine, ipak shvatili puno ozbiljnije.


Foto galerija: Milton hara Floridom Foto: Reuters




Vjetrovi su usporili na brzinu od 150 kilometara na sat, dok se Milton pomiče središnjim dijelom Floride. Bez struje je i dalje preko 2,2 milijuna stanovnika. Ranije je guverner Floride Ron DeSantis izjavio da je oluja “proizvela” najmanje 19 tornada i prouzročila štetu u brojnim okruzima.


Procjena je da će šteta premašiti stotinu milijardi eura.


O snazi vjetra u trenucima dok je uragan Milton udario Floridu svjedoči scena iz javljanja uživo reportera NBC-a iz Sarasote na Floridi. U jednom trenutku vjetar je srušio njega i snimatelja.


“Situacija ovdje u Sarasoti postaje sve teža. Moramo ići, moramo ići”, zadnje je što je novinar rekao u programu uživo.