SP u karateu

Ema Sgardelli u finalu do 50 kg, Nikolina Golomboš i Darija Šnajder u borbama za broncu

Ivana Vaupotić

Ema Sgradelli/Foto S. DRECHSLER

Ema Sgradelli/Foto S. DRECHSLER

Nino Donadić (TAD) zapeo je u prvom kolu kategorije do 60 kilograma



RIJEKA Ema Sgardelli plasirala se u finale kategorije do 50 kilograma na Svjetskom prvenstvu za mlađe seniore u karateu, domaćin kojega je Venecija. Karatistica Championa, koja se prije dvije godine u turskoj Konyji okitila broncom, u nedjeljnom će finalu za protivnicu imati Japanku Mizuki Ishiharu. Aktualna europska prvakinja u polufinalu je pobijedila Marokanku Rim Dourai 8:0, a na putu do finala ostvarila je još tri pobjede. Prvo je u drugom kolu svladala Rumunjku Patriciju Nastas (3:0), potom je u osmini finala sudačkim preglasavanjem slavila protiv Alžirke Ines Sarah Ounnas (2:2), a onda u četvrtfinalu pobijedila Iranku Yaldu Naghibeiranvald (5:3).


Riječki karate u nedjeljnim će borbama za odličja imati još dvije predstavnice, Nikolinu Golomboš (TAD) i Dariju Šnajder (Ri-Croatia), koje će se boriti za broncu zahvaljujući uspjesima u repasažu. Golomboš je u drugom kolu kategorije preko 68 kilograma izgubila od kasnije finalistice Darije Juškove (3:3), da bi u repasažu bila uspješnija od Austrijanke Emme Schuetze (8:2), Norvežanke Hannah Stubsjoen (12:4) i Slovenke Zale Marije Zibret (8:2). Darija Šnajer poražena je u kategoriji do 61 kilograma od Njemice Anastasije Semenenko (2:7), koja ju je plasmanom u finale povukla u repasaž u kojem je riječka karatistica svladala Latvijku Aleksandru Davidovu (1:0) te Brazilku Nathaliju Faria (5:3).


Riječanin Nino Donadić (TAD) zapeo je u prvom kolu kategorije do 60 kilograma u kojoj je uspješniji od njega bio Vijetnamac Chu Van Duc (0:3).