Američki predsjednički izbori

Trump odbio poziv Fox Newsa za debatu s Kamalom Harris: ‘Nema se što raspravljati’

Hina

Reuters

Reuters

Prema anketama, predsjednička utrka je tijesna



Bivši republikanski predsjednik SAD-a Donald Trump rekao je u srijedu da neće sudjelovati u debati s demokratskom potpredsjednicom Kamalom Harris, nekoliko sati nakon što je Fox News pozvao oboje predsjedničkih kandidata na moguću drugu debatu 24. ili 27. listopada.


Trump i Harris prvi put su se suočili u debati 10. rujna, a Trump je rekao kako neće biti druge debate prije predsjedničkih izbora koji se održavaju 5. studenog.


Odbio je prethodni poziv CNN-a za debatu 23. listopada, a što je Harris prihvatila.




Prema anketama, predsjednička utrka je tijesna.


Fox je priopćio kako bi druga debata “pružila priliku svakom kandidatu da iznese svoje završne argumente”.


Harris je za potpredsjedničkog kandidata izabrala guvernera Minnesote Tima Walza, a Trump američkog senatora JD Vancea. Njih dvojica sučelila su se prošli tjedan.


“Neće biti ponovne debate. Znači nema se što raspravljati”, rekao je Trump na svojoj platformi Truth Social.


Trump je rekao kako je sada prekasno za održavanje debate.


Trump se u debati suočio i s tadašnjim demokratskim predsjedničkim kandidatom i aktualnim predsjednikom Joeom Bidenom krajem lipnja, a Biden je povukao kandidaturu manje od mjesec dana nakon izrazito lošeg nastupa.


Trump je nakon debate stekao prednost nad Bidenom, ali Harris je preuzela kandidaturu i njezin je ulazak zaoštrio utrku pa neke ankete pokazuju da ima malu prednost.


U njihovoj debati 10. rujna, Harris je Trumpa natjerala na defenzivu nizom napada na njegovu sposobnost za obavljanje dužnosti, njegovu podršku ograničenju pobačaja i njegove brojne pravne probleme.