Turneja "Lav"

Milica Pavlović uoči nastupa u Rijeci: ‘Svakom se koncertu radujem kao da je prvi ili jedini’

Marko Dobrecović

Foto: Milan Đekić

Foto: Milan Đekić

Otkrila je mnoge pojedinosti vezane za turneju, ali i za grad Rijeku koji dobro poznaje zbog poslovnih i privatnih okolnosti



 Milica Pavlović za manje od mjesec dana održat će riječki koncert. U sklopu velike turneje »Lav« Milica i njezin tim za 9. studenog pripremili su raskošni šou u Dvorani mladosti.


Nakon zagrebačke Arene početkom ljeta, Milica će se u Rijeci ponovo predstaviti hrvatskoj publici. Ova »senorita« tim je povodom u intervjuu za naš list kazala mnoge pojedinosti vezane za turneju, ali i za grad Rijeku koji dobro poznaje zbog poslovnih i privatnih okolnosti.


S ovom zodijačkom lavicom nedostajalo nije niti lavlje terminologije, a sama Milica navodi da lavovsku odvažnost i neustrašivost živi u svojoj svakodnevici.


Riječki studenti


Milice, najavljujemo vaš riječki koncert u Dvorani mladosti. Prigodno, prošle godine u ovo vrijeme održali ste klupski koncert u jednom riječkom klubu, a ove godine taj se nastup nadogradio do razine velike dvorane. Kako se prisjećate riječke publike i veselite li se povratku?




– Što se tiče mojih nastupa u Rijeci, prva asocijacija su mi studenti. Uvijek dok pjevam, priđe mi netko s porukama poput: »Jao, sutra imam ispit.


Položit ću ako mi otpjevaš tu pjesmu« ili »Do maloprije sam učio, ali uspio sam doći na tvoj koncert.«


To mi je prvi utisak na riječku publiku, a onda pamtim i da su veseli, da pjevaju od početka do kraja, da znaju sve pjesme te da me nekad nadglasaju. Druga stvar o Rijeci je ta što otkad znam za sebe, o tom gradu slušam od svoje tetke, sestre moga oca.


Ona je deset godina živjela u Rijeci i radila u dječjoj bolnici. Da je tetak nije oženio i odveo u Beograd, vjerojatno bi me ona sada dočekala ovdje (smijeh).


Ipak, koncerti u sklopu vaše turneje »Lav« mnogo su veći pa će takav bit i ovaj riječki. Kazali ste i ranije kako su koncerti u sklopu turneje podijeljeni u pet dijelova. Sve je raskošnije, jače, brže… Je li to pun pogodak, ono što ste htjeli postići i jeste li zadovoljni dosadašnjim zacrtanim poslom?


– Prezadovoljna sam dokle smo stigli. Svakom se koncertu radujem kao da je prvi ili jedini, s istim entuzijazmom, količinom ljubavi, možda ne šestomjesečnom pripremom kao da je prvi, ali itekako pripremom od nekoliko mjeseci.


Svakako, pred svaki koncert moramo obnoviti koreografije, glazbeni program s bendom, provjeriti vizuale, kostime i plesače.


Trenutačno radimo na novim kostimima u sklopu turneje, a bavim se i gostima za riječki koncert. Zasad su dva gosta potvrđena, možda bude treći, možda i četvrti…


Ali sigurna sam da će se riječkoj publici jako svidjeti ova dva gosta koja su potvrđena. Na svaki koncert dolazi ekipa koju čini više od dvjesto ljudi. To budu dva-tri ozbiljna autobusa i ostala vozila plus tehnička podrška koja nas čeka ovdje.



Foto: Milan Đekić

Međunarodna ekipa suradnika


»Lav« je naziv turneje, proizašao iz istoimene pjesme uspješnice, potom i albuma. Što vam predstavlja taj pojam? Obično ga vežemo uz hrabrost, nedodirljivost?


– Čak i da nisam lav u horoskopu, mislim da jesam ozbiljna lavica u životu.


I u prijateljstvima i u ljubavi i u poslu. Nervira me kada u nekome vidim potencijal, a onda ga taj netko ne želi iskoristiti i ne želi biti borac u bilo čemu u svom životu.


Uvijek se borim za ono što je ispravno, trudim se biti poštena u svemu, ne dam na svoje… Sada vam, očigledno, pričam karakteristike lava.


I usto što sam u horoskopu lav, onda da to mogu isticati tisuću puta i pritom nervirati sve žive kada spominjem lava. Album sam tako i naslovila, jer poruka albuma i ove turneje je da budeš lav u svemu i preuzmeš stvari u svoje ruke; ogrni se tim dobrim krznom i budi kralj u svom životu.


Da završimo s tom lavljom terminologijom, Jelena Rozga je ovog ljeta objavila pjesmu »Lavica«. Sviđa li vam se pjesma?


– Jako je dobra pjesma! Jako dobra! Malo mi ulazi u teren s tom lavljom tematikom, hahaha, šalim se. Jako mi se sviđa pjesma i vidim da je vrlo brzo postala hit, a da pritom nije izvedena u nekom šou programu i imala svoj scenski trenutak. Neka ona bude lavica na svojem teritoriju, ja ću na svome.


U stvaranju vašeg šoua sudjeluju i poznati Hrvati, među kojima su koreografkinja Helena Janjušević, redatelj Igor Barberić te vaš dugogodišnji art-direktor Jasmin Đenčić. Kakav je njihov doprinos i kako je uopće došlo do suradnje?


– Već sedam-osam godina radim s Jasminom Đenčićem koji je moj art-direktor u svemu.


Helenu sam upoznala na projektu albuma »Posesivna« i tada je započela naša suradnja i očekivano je bilo da nastavimo surađivati te je ona tako postala dio ekipe u sklopu turneje »Lav«.


Kada smo s timom postavili ideju koncerta, pozvali smo Igora da se uklopi u sve ono što smo mi postavili. Odradio je to fantastično. Nakon tri održana koncerta u sklopu turneje, mogu skromno reći da sam okupila najbolju moguću ekipu uz sebe.


Ništa ne bih mijenjala. Od plesača koji su točni kao sat i za koje mislim da su najbolji na ovim prostorima. To su plesači iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Beča, Banje Luke… Međunarodna grupa radi na ovom koncertu i to se vidi. Svatko je dao svoje najbolje.


»Poruka albuma i ove turneje je da budeš lav u svemu i preuzmeš stvari u svoje ruke; ogrni se tim dobrim krznom i budi kralj u svom životu


Svima želim slatko more


Sada jedno pitanje koje će razumjeti samo oni koji dobro poznaju vaš rad. Ljeto je iza nas, je li more slatko?


– Slatko je more, Šećeru, hahaha. Kako je to bilo simpatično kada sam čula tu pjesmu.


Razmišljala sam: »Kako da mi otpjevamo da je more slatko, kada ljudi znaju da je slano?! Kako da uvjerimo ljude da je slatko more?!« Dok sam to razmišljala, vraćala sam se autom kući i slušala demo snimku koju sam otpjevala.


Rekla sam si: »Ako mene ova pjesma ovako radi, svi će pomisliti da je slatko more i svima će more biti slatko!« Svima želim slatko more.


I za kraj, kojim biste stihom iz svojih pjesama pozvali naše čitatelje na vaš riječki koncert?


– »Na 9.11. zove Lav, da vam kaže da vas voli najviše na svijetu.« Varijacija na temu, ali neće mi zamjeriti autor pjesme niti slušatelji (smijeh).