Galerija Artsada

Hanna Dujmović otvara izložbu “Playground” u Voloskom

Aleksandra Kućel Ilić

Akril na platnu "Jadrolinija" Hanne Dujmović

Akril na platnu "Jadrolinija" Hanne Dujmović

Radovi sarajevske vizualne umjetnice bit će od ovog petka do 3. studenog izloženi u galeriji Artsada



Galerija Artsada je pozvala na devetu izložbu u sklopu izložbenog programa za 2024. godinu. U petak 11. listopada bit će otvorena samostalna izložba sarajevske vizualne umjetnice Hanne Dujmović koja će ovom prilikom prvi put samostalno izlagati u Hrvatskoj.


Kako su najavili iz vološćanske galerije, na izložbi »Playground« bit će predstavljeno desetak radova na platnima različitih formata, iz najnovije serije radova Hanne Dujmović.


U njihovom fokusu su simbolika dječje igre, slobode i razigranosti. Umjetnica ovu seriju koristi kao platformu za istraživanje delikatnih tema poput filozofije, psihologije suvremenog čovjeka i nadrealizma, stvarajući djela koja su slojevita i dinamična.




Njena umjetnička praksa odiše raznolikošću izraza, a svaki rad nosi jedinstvenu poruku, prožetu bogatom simbolikom i tematskom razigranošću.


Akril na platnu "Jadrolinija" Hanne Dujmović


– Simbolička slojevitost u Hanninim radovima često kombinira povijesne i suvremene elemente. Kroz svoje slike spaja prošlost i sadašnjost, stvarajući kompozicije koje posjetitelje vode na emocionalno i intelektualno putovanje kroz vrijeme.


Delikatne teme poput nemoći, gubitka i patnje u kontrastu su sa živim tonovima i levitirajućim floralnim detaljima zahvaljujući kojima odražavaju složenost ljudskog postojanja. Izložba »Playground« bavi se i filozofskim te psihološkim pitanjima suvremenog života.


Hanna Dujmović istražuje unutarnje borbe suvremenog čovjeka i njegovu težnju za ravnotežom u kaotičnom svijetu u kojemu živi. Kombinirajući boje, teksture i linije, umjetnica stvara slojevite kompozicije koje pružaju dublji uvid u ljudsku psihu i njen odnos prema vanjskom svijetu – rekla je o izložbi Matea Bakotić, voditeljica galerije i kustosica izložbe.


Izložba »Playground« ostat će otvorena do 3. studenoga, a moguće ju je posjetiti u radno vrijeme galerije od četvrtka do nedjelje od 10 do 14 sati ili po dogovoru kontaktiranjem na e-mail adresu [email protected].