Crveni križ

Započinje nova akcija “Solidarnost na djelu”

Aleksandra Kućel Ilić



»Solidarnost na djelu« – ne dvoji, za drugog izdvoji – najstarija zajednička humanitarna akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa namijenjena ljudima u potrebi, 52. po redu, započinje 10. listopada, najavili su iz GDCK-a Opatija.


– Sve do 20. prosinca GDCK Opatija provodit će ovu humanitarnu akciju na području Liburnije, podjelom novčanih bonova Hrvatskog Crvenog križa od 1 eura (s crvenim pečatom Crvenog križa na poleđini) te prikupljanjem hrane i higijenskih potrepština za potrebe korisnika naše socijalne samoposluge.


Prikupljaju se osnovni prehrambeni proizvodi (sol, brašno, ulje, šećer, riža, tjestenina, juhe u vrećici, riblje i mesne konzerve, marmelada, kava), a može ih se donirati u prostoru GDCK-a Opatija, Joakima Rakovca 15, radnim danom od 9 do 15 sati. Vašim darom pomognite građanima u potrebi.




Humanitarni prilog možete uplatiti i na IBAN »Solidarnost na djelu« GDCK-a Opatija: HR1723600001503490364, kod Zagrebačke banke.


Uz osnovni cilj, prikupljanje dobara za osobe u potrebi, jednako je važno i poticanje solidarnosti, posebno među mladima, stoga uz sve plemenite građane, udruge, poslovne subjekte, institucije koji se redovito odazivaju i ovoj humanitarnoj akciji Hrvatskog Crvenog križa, velika hvala i svim dugogodišnjim tradicionalnim partnerima u realizaciji ove akcije iz odgojno-obrazovnih ustanova s područja Liburnije – poručili su iz Gradskog društva Crvenog križa Opatija.