Prava doza zdravlja

Ukusna juha od prokulica okrijepit će svakoga

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Bolje od trendi bundeve!

Prokulice, poznate i pod nazivom kelj pupčar, apsolutno su moćno povrće za jesen.


Male zelene kuglice bogate su vlaknima, antioksidantima i raznim mineralima poput kalija i mangana.


Za razliku od drugog popularnog jesenskog ploda – bundeve, u ovom receptu možete jednostavno koristiti i smrznutu verziju. Smrznute prokulice možete koristiti izravno iz zamrzivača bez prethodnog odmrzavanja, a također su pune vitamina.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli På landet i byen (@paalandetibyen)



Sastojci:


  • 50 g maslaca
  • 1 veliki luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 pakiranja smrznutih prokulica po 300 g
  • 1⁄2 litre povrtnog temeljca
  • sol i papar
  • muškatni oraščić
  • 200 g crème fraîche

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Kirsten Skaarup (@kirstenskaarup)



Priprema:


Luk i češnjak sitno nasjeckajte. Potom u velikom loncu pirjajte maslac, luk i češnjak dok ne postanu prozirni.


Dodajte prokulice i kratko propirjajte.


Deglazirajte temeljcem i kuhajte oko 15-20 minuta dok prokulice ne omekšaju.


Zatim uz pomoć štapnog miksera sve pretvorite u krem juhu. Po potrebi dodajte još malo temeljca ili vode. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem te umiješajte crème fraîche.


Poslužite juhu vruću i po želji ukrasite s malo maslinovog ulja.