JAMSTVO KVALITETE

“Lika Quality” proizvođači nastupili na 26. Jeseni u Lici, okupilo se oko 350 izlagača

Marin Smolčić

Među izlagačima bili su proizvođači čiji proizvodi nose oznaku Lika Quality koja jamči vrhunsku kvalitetu i autentičnost



Ne stišavaju se komplimenti vezani uz 26. Jeseni u Lici, manifestacije koja slavi bogatstvo i kulturnu baštinu ličkog kraja i šire. Ovaj događaj okupio je oko 350 izlagača iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja, nudeći posjetiteljima priliku da istraže raznoliku ponudu lokalnih proizvoda utemeljenih na tradiciji.


Na štandovima se posebno istaknuo Lika Quality znak, već do sada prepoznatljiv i domaćim posjetiteljima i gostima. Među izlagačima bili su proizvođači čiji proizvodi nose oznaku Lika Quality koja jamči vrhunsku kvalitetu i autentičnost: OPG Vunena čarolija, L’vidis rukotvorine, Obrt Medenko, Domaća radinost Slavica Čorak, OPG Svetić Marijana, Udruga Škrinjica Gospić, Domaća radinost Jasna Buneta, Acrilika Design, OPG Brkljačić, Bronzi Bee, OPG Šop, SOPG Ivan Maras, OPG Balenović, Obrt za proizvodnju kolača ‘’Plitvička štrudla’’, OPG Vlainić Ivan, Obrt Divinum, OPG Ajda, Agrovelebit, Pupilj j.d.o.o. i udruga Škrinjica.





Svi nabrojani izlagači imali su standardizirane promotivne materijale čije je predstavljanje sufinancirano sredstvima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva. Posjetitelji su imali priliku probati specijalitete poput domaćih sireva, meda i rakije ali i uživati u bogatoj ponudi rukotvorina koje održavaju tradiciju i kulturu Like.


Na otvorenju manifestacije sudjelovao je i premijer Andrej Plenković koji je primjetio sve veći broj izlagača te naglasio kako je je “Jesen u Lici” sjajna manifestacija na kojoj imamo priliku vidjeti kako je lijepa Lika kada je riječ o trudu i radu lokalnih proizvođača. Istaknuo je kako proizvođači sve kreativnije prikazuju baštinu, bila ona u poljoprivredi, obrtu ili u različitim autohtonim proizvodima koji su dio ličkog identiteta.


Manifestacija je obuhvatila razne aktivnosti kao što su ocjenjivanje sira, meda i rakije te prezentacije starih zanata i etnografskih zbirki. Izložbe autohtonih životinja, poput ličke ovce pramenke i goveda buša, dodatno su naglasile važnost očuvanja naše tradicije. Stoga Jesen u Lici predstavlja važan događaj za jačanje zajednice i poticanje lokalnog gospodarstva. Proizvođači svojim radom i predanošću doprinose razvoju regije, čineći Liku prepoznatljivom destinacijom.