"Probudi se"

Kristijan Beluhan predstavio novu pjesmu, kaže da je izašla iz njegova sanjarenja

Ivana Kocijan

Foto: AQUARIUS

Foto: AQUARIUS

Govori da bi u svakodnevnom životu trebali nastojati biti bolji jedni prema drugima, živjeti bez strahova i imati više empatije



Nakon razigranog »Malog leta«, kantautor Kristijan Beluhan predstavio je pjesmu »Probudi se«.


– Pjesma je izašla iz mog sanjarenja (eng. daydreaming) kada mi je na pamet pala prvo bas tema, pa groove i melodija, a odmah potom i tekst koji sam drugi dan odnio u studio i s Davorom Doležalom posložio u verziju pjesme.


Nakon toga pjesmu sam pustio Dusu (Zvonimir Dusper) kojem se to svidjelo, pa smo zajedno došli do nekih aranžmanskih rješenje u obliku u kojem pjesma danas zvuči. Pjesma govori o univerzalnim vrijednostima, o poniznosti, razumijevanju, toleranciji, oprostu i naravno ljubavi.




Kako živimo u užurbanom svijetu, često zanemarujemo ono bitno, i tako propuštamo trenutak i širu sliku postojanja.


Govori da bi u svakodnevnom životu trebali nastojati biti bolji jedni prema drugima, živjeti bez strahova i imati više empatije, te da će tako nama i svima oko nas biti bolje u ovom životu s rokom trajanja, rekao je Kristijan o pjesmi koja će se naći na njegovom albumu »Nostalgija« koji će svjetlo dana ugledati na proljeće.


Prateći videospot režirao je Dalibor Barić.


– Bilo mi je jasno da bi on bio pravi izbor za spot. Njegova estetika i rad su mi vrlo dragi i mislim da sam bio u pravu, jer sam jako zadovoljan spotom za pjesmu, rekao je Kristijan.