Masakr u beogradskoj školi

“Vi ste za sve krivi”: Maloljetnog ubojicu iz Beograda na idućem će ročištu ispitivati njegovi – roditelji

P. N.

Photo: M.M./ATAImages/PIXSELL

Photo: M.M./ATAImages/PIXSELL

Na jučerašnjem ročištu maloljetnik je za masakr direktno optužio majku i oca



Suđenje dječaku ubojici koji je 3. svibnja prošle godine u beogradskoj osnovnoj školi Vladislav Ribnikar ubio devetero svojih vršnjaka i školskog domara, bit će nastavljeno za osam dana.


Prema informacijama Blica, na idućem ročištu dječaku će pitanja postavljati njegovi roditelji. Oni su to zatražili nakon jučerašnjeg dječakovog iskaza i taj ja zahtjev vijeće Specijalnog suda odobrilo.


Na jučerašnjem ročištu, maloljetni ubojica je izjavio kako je “masakr počinio zbog svoje majke Miljane Kecmanović koja je inistirala da bude najbolji od svih”. Također je optužio oca Vladimira Kecmanovića da mu je oružje učinio lako dostupnim i da je to razlog zbog čega je počinio ubojstva. Dodao je i da je motiv bilo to što se osjećao odbačenim od druge djece.




“Majka je stalno tražila da budem najbolji. Ljutila se i vikala kada nisam bio najbolji. Zbog toga što je stalno tražila više od mene, ljutio sam se i ja na nju. To njeno ponašanje je utjecalo da učinim to što sam učinio. Da nisam imao očeve pištolje, ovo ne bih učinio”, rekao je u svojem iskazu.


Po ulasku u sudnicu nije ni pogledao svoje roditelje.


Nin prenosi izjavu odvjetnika obitelji žrtava Ognjena Božovića koji je naveo da jučerašnje svjedočenje ide prema osuđujućoj presudi.


“Danas je bilo jedno od najstrašnijih suđenja kojima sam prisustvovao u karijeri. Postavljana su pitanja koja su bila usmjerena u pravcu utvrđivanja motiva za zločin”, rekao je Božović.