U pogonu

Bijeli danas na Brnasima, a u subotu igraju s Koprom. Šansu će dobiti prinove i oni koji su manje igrali

Denis Frančišković

Bruno Goda/Foto PIXSELL

Bruno Goda/Foto PIXSELL

Stanka će Riječanima dobro doći i za saniranje ozljeda, prije svega Nike Galešića i Naisa Djouahre, ali biti i dobra šansa za igrače koji su pali u drugi plan



RIJEKA Nogometaši Rijeke, koji su nakon Koprivnice i mršavog boda u remiju bez golova dobili dva slobodna dana, od jučer su opet u pogonu.


Momčad je malo desetkovana, Marco Pašalić je s najboljom hrvatskom vrstom, Dejan Petrovič sa slovenskom, Stjepan Radeljić i Martin Zlomislić s bosansko-hercegovačkom, Josip Butić s mladom U-19 hrvatskom reprezentacijom. No, to je slađi dio briga Radomira Đalovića i njegovog stožera, onaj gorči je otklanjanje napadačkih problema koji su neočekivano pogodili momčad kojoj je dosad to bio prepoznatljiv forte.


Ciljevi u pauzi koja će potrajati do 18. listopada i gostovanja u Kranjčevićevoj kod Lokomotive jasno su postavljeni, podizanje forme, ali prije svega rad na napadu i realizaciji. Momčad u posljednje dvije utakmice protiv Hajduka i Slaven Belupa bila je praktički bezopasna ili jako malo opasna za protivnike, izuzmu li se tek dvije šanse, Stipe Perice u Jadranskom derbiju i Tonija Fruka na gostovanju kod Farmaceuta.




Treninzi će biti u fokusu, ali i dvije prijateljske utakmice. Današnja s početkom u 16 sati na Brnasima protiv Halubjana bit će više revijalnog karaktera, ozbiljniji i intenzitetom jači test bit će ipak subotnji ogled s Koprom na Rujevici. Tradicionalni je to suparnik i gost Riječana u stankama, trenutno trećeplasirani slovenski sastav nakon jedanaest kola iza vodeće Olimpije i Maribora.


Stanka će Riječanima dobro doći i za saniranje ozljeda, prije svega Nike Galešića i Naisa Djouahre, ali biti i dobra šansa za igrače koji su pali u drugi plan. Lindon Selahi se vraća u puno formu, nedostaje mu više natjecateljskog nogometa, jednako kao i napadačkim prinovama, Stipi Perici, Ameru Gojaku i Dominiku Doganu.


Šansu će sigurno dobio i Josip Posavec na vratima, ali i Marijan Čabraja čija je minutaža ove sezone jako mala. Kao i Bruno Goda koji je u sličnoj situaciji kao i Selahi, povratnik nakon dugotrajne ozljede. S pravim Selahijem i Godom Bijeli bi dobili zasigurno kvalitetu više u nastavku jeseni.


Đalović će na Brnase povesti i dio juniora, dio prve momčadi već su duže vrijeme Andro Babić i Silvijo Ilinković, a sada je tu i Bruno Burčul, mladi stoper s perspektivom.