Karate

Ema Sgardelli danas počinje nastup na Svjetskom prvenstvu: “Ne krijem da se kući želim vratiti s odličjem”

Ivana Vaupotić

HRVATSKA UZDANICA - Ema Sgardelli/Foto M. ĐEKIĆ

HRVATSKA UZDANICA - Ema Sgardelli/Foto M. ĐEKIĆ

Ipak je ovo moje zadnje SP na kojem ću nastupiti kao mlađa seniorka. No, idemo korak po korak. Prvo treba proći vagu, odraditi natjecanje i plasirati se u finale - kaže članica Championa



RIJEKA Ema Sgardelli bit će jedna od najvećih uzdanica hrvatskoga karatea na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore, što danas počinje u Veneciji. Mlađa seniorka Championa prije dvije je godine u turskoj Konyji stala na treću stepenicu pobjedničkog postolja u kategoriji do 50 kilograma, danas će krenuti u lov na još sjajnije odličje.


– Naravno da mi je medalja cilj, ne krijem da se kući želim vratiti s odličjem, po mogućnosti sjajnijim od bronce koju sam osvojila prije dvije godine. Ipak je ovo moje zadnje Svjetsko prvenstvo na kojem ću nastupiti kao mlađa seniorka. No, idemo korak po korak. Prvo treba proći vagu, odraditi prvi dan natjecanja i plasirati se u nedjeljni finale – započela je Ema Sgardelli, aktualna europska prvakinja, koja se posljednjih godinu dana nalazi na prvome mjestu svjetske rang liste u svojoj kategoriji.


Iznenađenja


– Dobro se osjećam, opuštena sam i želim uživati u svakom trenutku. Jedva čekam natjecanje, kao i uvijek želim dati sve od sebe i ostvariti svoj cilj. Konkurencija će biti jaka, ima jako puno cura koje su stvarno jako dobre, većina njih se natječe i u seniorskoj konkurenciji. Tako je na svakom velikom natjecanju, gledajući svjetske rang liste i dosadašnje medaljaše favoriti se dobro znaju, ali to itekako zna biti varljivo. Zato ne bih nikoga izdvajala. Ovo je karate, svatko može svakoga pobijediti, ali i od svakoga izgubiti, a može iskočiti i netko na koga nitko nije računao, sve nas iznenaditi i zasjati. Jako puno puta se dogodilo da favoriti izgube tako da je sve otvoreno – dodala je Ema, koja je prije mjesec dana zaradila ozljedu zbog koje je morala nakratko i pauzirati.




– Istegnula sam ložu, popucala su mi vlakna, ali smo to, hvala Bogu, uspješno sanirali. Već dva tjedna treniram, spremna sam i zadovoljna. Ako bude kao što je na treninzima, bit će odlično i svi ćemo biti zadovoljni.


Prilika


Hrvatsku reprezentaciju u Veneciji čini 40 karatistica i karatista, među kojima je, uz Emu Sgardelli, još petero predstavnika Primorsko-goranske županije, mlađi seniori Nikolina Golomboš (TAD, preko 68 kg), Daria Šnajder (Ri-Croatia, do 61 kg) i Nino Donadić (TAD, do 60 kg), te juniori Leon Buršić (Kastav, do 68 kg) i Mario Vranković (Champion, preko 76 kg).


– Ne želim stvarati nikakav pritisak nikome, ali mislim da imamo sjajnu ekipu u sva tri uzrasta. Svatko od njih može zablistati, čak i oni kojima će ovo prvenstvo biti premijeno, pa tu priliku treba iskoristiti. Tu svakako treba istaknuti Saru Tomić, osvajačicu kadetskog zlata prije dvije godine, sada već veliko ime u juniorkama, ali vjerujem da ćemo uz nju imati još puno dobrih rezultata – zaključila je Ema Sgardelli.