Hodat će sve do veljače

Danas Jupiter započinje svoj retrogradni hod. Na 3 će horoskopska znaka snažno utjecati

Sanda Milinković

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Retrogradni period gibanja planeta uvijek unosi određene nemire

Jupiter danas započinje svoj retrogradni hod (09.10.) i ostat će na tom putu sve do veljače 2025. godine. Kao planet ekspanzije, želi da se vratimo u prošlost i razmislimo o onome što smo možda prvi put propustili.


Problemi koji su bili istaknuti mogu se ponovno pojaviti da bi privukli našu pozornost i da bismo mogli prijeći na sljedeći dio naše priče.


Drevni astrolozi su vjerovali da, kada je planet u retrogradnom hodu, može zaroniti u podzemlje naše podsvijesti i otkriti sve stvari koje nismo htjeli pogledati ili nismo mogli vidjeti prvi put.


Iz tog razloga, retrogradni ljudi ponekad mogu biti suprotstavljeni ili mogu dramatično promijeniti naš pogled.


Jupiter je također planet filozofije i vlada našim umom, tako da u retrogradnom hodu nije neuobičajeno promijeniti način razmišljanja ili otkriti da smo duboko u podsvijesti skloni novim idejama i spoznajama.


Možda smo uvijek vjerovali u jednu stvar, ali onda polako vidimo da postoje druge mogućnosti ili ideje koje trebamo razmotriti.


Jupiter će se retrogradno vratiti s 21 stupnja Blizanaca na 11 stupnjeva Blizanaca.


Stupnjevi općenito utječu na našu komunikaciju i način na koji biramo da se izrazimo, a povezani su s našim društvenim stilom i interakcijama s drugima.


Forever Conscious navodi da se u ovom periodu možemo osvrnuti na teme koje smo imali između srpnja i listopada 2024. u potrazi za naznakama o tome kako ova retrogradnost može konkretno utjecati na nas.


Jeste li tijekom tog vremena prolazili kroz bilo kakve komunikacijske izazove?


Jeste li promijenili neke duboko ukorijenjene misli ili ideje od ovog razdoblja?


Odgovore na ta pitanja možda ćete tek doznati i onda tek shvatiti koliko je Jupiterov hod u ovim trenucima, utjecao na vaše odluke.


Na tri će horoskopska znaka svakako utjecati!


1. Blizanci


Ovaj period može donijeti preispitivanje vaših društvenih veza. Možda ćete se suočiti s osobama iz prošlosti ili razmisliti o prijateljstvima koja su se izgubila. Iskoristite trenutak za iskren razgovor i razjašnjenje nesporazuma.


2. Djevica


Retrogradni Jupiter će vas potaknuti da preispitate svoje karijerne ciljeve. Moguće je da ćete se suočiti s izazovima na radnom mjestu ili u projektima koje ste započeli. Iskoristite period za analizu i planiranje budućih koraka.


3. Strijelac


Period može donijeti putovanje kroz uspomene. Možda ćete se suočiti s pitanjima vezanim uz vašu osobnu filozofiju i uvjerenja? Iskoristite vrijeme za introspekciju i razmislite o tome kako vas prošla iskustva oblikuju u sadašnjosti.