VRIJEDNO PRIZNANJE

Glumica Petra Šarac osvojila nagradu za najbolju glumicu na Međunarodnom kazalištu za djecu “Igor Madžirov” u Skoplju

P. N.



S velikim ponosom i zadovoljstvom obavještavamo vas da je naša glumica Petra Šarac osvojila prestižnu nagradu za najbolju glumicu na 3. Međunarodnom festivalu kazališta za djecu “Igor Madžirov” u Skoplju, za svoju izvanrednu izvedbu u predstavi “Oh La La”, priopćili su iz Gradskog kazališta lutaka.


Ovo je drugo međunarodno priznanje zaredom za ovu uspješnu predstavu, koja se prošli mjesec također vratila s nagradama s 4. međunarodnog festivala lutkarske umjetnosti – FLUM koji se održavao u Mostaru.


Predstava “Oh La La”, Gradskog kazališta lutaka Rijeka, autora Bernarda Friota i Herve Tulleta, u režiji Mateje Bizjak Petit i izvedbi glumice lutkarice Petre Šarac dokazala se kao pravi hit na međunarodnoj sceni, te nastavlja nizati uspjehe na prestižnim kazališnim festivalima.
Gradsko kazalište lutaka još jednom potvrđuje svoju izvrsnost i kreativnost, a nagrada Petri Šarac dodatna je potvrda njenog talenta i predanosti.




Sa zadovoljstvom najavljujemo da predstava „Oh la la“ gostuje i 12. listopada u Lutkarskom kazalištu Lilarum u Beču. GKL Rijeka je dobio direktan poziv za gostovanje u ovom najvećem lutkarskom kazalištu u Austriji, a ono se održava u okviru programa „Gostovanja iz CEE regije“ (Centralno – istočne Europe), kojima se potiču predstavljanja ponajboljih lutkarskih predstava na izvornom, nacionalnom jeziku. Ovom ponudom za višejezične obitelji, kazalište Lilarum želi promicati usvajanje jezika, omogućiti uživanje u umjetnosti djeci na jeziku njihovih baka i djedova te dati doprinos održavanju raznolikosti Bečana u kulturnom životu grada.


Gradsko kazalište lutaka Rijeka nastavlja uspješno predstavljati hrvatsku kazališnu i lutkarsku scenu diljem regije i Europe, a publika može očekivati i dalje kreativne, kvalitetne i maštovite izvedbe.
Čestitke cijelom timu predstave i Petri Šarac na ovom sjajnom uspjehu!