FOTO: iStock
Donosimo tri ukusna recepta koja će osvježiti vaše jesenske dane i zamijeniti klasične čajeve
povezane vijesti
S dolaskom jeseni, hladniji dani često nas privlače toplim napitcima poput čaja, no to ne znači da nema drugih opcija koje će vas grijati i osvježiti.
Ako želite izaći iz rutine i probati nešto novo, donosimo vam tri recepta za jesenske napitke koji će unijeti svježinu u vaš dan, a nisu čaj.
FOTO: iStock
Topla jabuka s cimetom
Jabuka i cimet savršena su jesenska kombinacija, a ovaj napitak pružit će vam osjećaj ugode i topline, idealan za hladne večeri.
Sastojci:
- 500 ml soka od jabuke
- 1 štapić cimeta
- 2 klinčića
- kriška svježe naranče
- med (po želji)
Priprema:
Zagrijte sok od jabuke u loncu, dodajte cimet i klinčiće. Neka lagano kuha 10-ak minuta kako bi se svi okusi sjedinili. Ulijte u čašu i dodajte krišku naranče za dodatnu svježinu. Po želji zasladite medom. Poslužite toplo, uz kolut naranče kao ukras.
S dolaskom jeseni, hladniji dani često nas privlače toplim napitcima poput čaja, no to ne znači da nema drugih opcija koje će vas grijati i osvježiti. Ako želite izaći iz rutine i probati nešto novo, donosimo vam tri recepta za jesenske napitke koji će unijeti svježinu u vaš dan, a nisu čaj.
FOTO: iStock
Jesenska sangria s kruškama
Za ljubitelje voćnih pića, jesenska sangria s kruškama donosi svjež, voćni okus koji je savršen za blage jesenske dane.
Sastojci:
- 1 boca bijelog vina
- 1 kruška, narezana na kriške
- 1 jabuka, narezana na kriške
- 1 naranča, narezana na kolutove
- 2 žlice meda
- 1 štapić cimeta
- mineralna voda ili ginger beer (za pjenušav efekt)
Priprema:
U veću posudu ulijte vino i dodajte narezano voće, med i cimet. Ostavite da odstoji u hladnjaku barem sat vremena kako bi voće pustilo arome. Prije posluživanja, dodajte mineralnu vodu ili ginger beer za svježinu i pjenušavost. Poslužite u čašama s nekoliko kriški voća.
FOTO: iStock
Začinjeni kakao s bundevom
Ako ste ljubitelj toplih, kremastih napitaka, ovaj kakao s bundevom i začinima pružit će vam pravu dozu jesenskih okusa.
Sastojci:
- 2 žlice pirea od bundeve
- 250 ml mlijeka (ili biljnog mlijeka)
- 1 žlica kakaa u prahu
- 1/2 žličice cimeta
- prstohvat muškatnog oraščića
- med ili javorov sirup (po želji)
Priprema:
U loncu zagrijte mlijeko i dodajte pire od bundeve, kakao i začine. Miješajte dok smjesa ne postane kremasta i dok se svi sastojci dobro sjedine. Po želji zasladite medom ili javorovim sirupom. Ulijte u omiljenu šalicu i uživajte uz knjigu ili omiljeni film.
Ovi napitci pružaju pravu dozu jesenskog ugođaja u svakoj čaši. Bez obzira jeste li u potrazi za nečim voćnim, kremastim ili toplim, ovi recepti sigurno će vas osvojiti i dati osvježavajuću alternativu čaju.