Toplo svjetlo plamena

Uživajte u toplini i atmosferi jeseni kroz mirisne svijeće, savjetujemo kako odabrati idealne arome

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Donosimo prijedloge najboljih jesenskih mirisa za vaš dom

S dolaskom jeseni, priroda polako mijenja svoje lice – lišće poprima zlatne i bakrene tonove, zrak postaje svježiji, a dani kraći. Ova sezona ne samo da poziva na uživanje u toplim napitcima i slojevitim odjevnim kombinacijama, već i na stvaranje ugodne atmosfere u domu.


Jedan od najjednostavnijih načina da unesete duh jeseni u svoj prostor je paljenjem mirisnih svijeća. Toplo svjetlo plamena i bogati, zemljani mirisi svijeća mogu preobraziti vaš dom u pravu jesensku oazu.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Amalfiee (@amalfiee)



Cimet, klinčić i muškatni oraščić kao klasici jeseni


Jesen donosi poseban osjećaj smirenosti i poziva na povlačenje u unutarnje prostore, a mirisne svijeće tu igraju ključnu ulogu.


Odabir pravih mirisa može pomoći da se opustite, osjetite ugodu i stvorite toplu atmosferu. Mirisi poput cimeta, klinčića i muškatnog oraščića nose sa sobom neizostavni začinski ton koji odmah priziva slike pečenih jesenskih kolača i toplih napitaka. Ovi začini često su sinonim za udobnost, a njihov bogat miris može trenutno ugrijati svaki prostor.


Za one koji vole prirodne, zemljane note, svijeće s mirisima poput sandalovine, cedra ili bora odličan su izbor.


Ovi drvenasti mirisi asociraju na šetnje kroz šumu, svježi zrak i miris mokrog lišća pod nogama.


Posebno su pogodni za večernje sate kada želite stvoriti opuštenu i intimnu atmosferu. Mirisi poput sandalovine mogu unijeti osjećaj smirenosti i meditativnog prostora, dok cedar i bor prizivaju svježinu i povezanost s prirodom.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli DECOLUNCO | دکولونکو (@decolunco)



Jabuka, kruška i bundeva za sladak i nostalgičan osjećaj


Ako više preferirate slatkaste i voćne mirise, jesen nudi bogatstvo aroma poput pečene jabuke, kruške ili bundeve. Mirisi jabuke u kombinaciji s cimetom ili šećerom stvaraju nostalgičan ugođaj koji podsjeća na mirise iz kuhinje tijekom jesenskih poslijepodneva.


Također, miris bundeve u kombinaciji s vanilijom ili začinima postao je pravi jesenski klasik, neizostavan u svakom domu koji želi dočarati slatku stranu ove sezone.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli LunaMar Scents (@lunamarscents)



Osim što unose toplinu i mirise u prostor, svijeće imaju sposobnost stvaranja posebne atmosfere koja nas poziva da usporimo, opustimo se i uživamo u trenutku.


Jesen je savršeno vrijeme za ovakav način uživanja jer priroda sama usporava, pripremajući se za zimu, a mi tražimo načine da u svoj dom unesemo taj osjećaj smirenosti i topline.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli APOTHEKE CO (@apothekeco)



Kada birate mirisne svijeće za jesen, neka vas vode vaši osobni osjećaji i preferencije.


Bez obzira volite li začinske, zemljane ili voćne mirise, svijeće su idealan način da unesete sezonske arome u svoj prostor. Stoga, opustite se, zapalite svoju omiljenu mirisnu svijeću i dopustite da vas jesenski mirisi odvedu u topli svijet udobnosti i uživanja.