Must-have u kišnim danima

Trikovi zbog kojih će vam gumene čizme biti i tople i stylish

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Omiljena jesenska obuća u kojoj nam često bude hladno...

Jesen donosi kišu, a s njom i neizbježni modni dodatak – gumene čizme. Kada krenu jesenski pljuskovi, gumene čizme postaju pravi spas za sve koji žele ostati suhi. Međutim, unatoč njihovoj praktičnosti, postoji jedan uobičajeni problem – hladne noge.


Gumene čizme, naime, ne pružaju dovoljnu toplinsku izolaciju.


No, uz nekoliko pametnih trikova, možete ih nositi ne samo da ostanete suhi, već i topli, a pritom izgledati kul.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Hunter Boots (@hunterboots)



Dodajte termo uloške


Ulošci za zimu, poput onih od vune ili flisa, odličan su način da dodate sloj topline unutar čizama. Oni pružaju dodatnu izolaciju i pomažu zadržati toplinu unutar čizama, čime sprječavaju da stopala postanu hladna tijekom dugih kišnih šetnji.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Estela Vilar (@estelavilar)



Nosite debele čarape


Uvijek birajte debele vunene ili termo čarape kada nosite gumene čizme. Ove čarape su posebno dizajnirane da zadrže toplinu, a dolaze u raznim uzorcima i bojama, pa možete i modno eksperimentirati. Kombinacija s gumenim čizmama može izgledati trendi, pogotovo ako čarape pređu preko vrha čizama i dodaju zanimljiv detalj vašem outfitu.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli CCC (@cccshoesbags)



Podstavljeni umetci za čizme


Još jedan sjajan trik za zadržavanje topline u gumenim čizmama su podstavljeni umetci. Možete kupiti umetke od materijala poput flisa ili ovčje vune, koji će stvoriti dodatni topli sloj između vas i hladnih čizama. Plus, lako se skidaju i peru, što ih čini praktičnima.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Merry People (@merrypeople)



Kako stilizirati gumene čizme na moderan način?


Često se čini kako gumene čizme ne možemo uklopiti u chic modne kombinacije, no tajna leži u dobrom slaganju jesenskih slojeva.


Slojeviti look s uskim trapericama ili tajicama


Gumene čizme odlično se slažu s uskim trapericama ili tajicama. Ovaj look je klasičan i praktičan za svaki dan, pogotovo u kombinaciji s oversized džemperima ili kaputima.
Ako želite dodati malo boje, odaberite čizme u jarkim tonovima poput crvene, žute ili tamnoplave – one će vašem outfitu dati zanimljiv naglasak.


S haljinom i dugim kaputom


Da biste postigli šik izgled, kombinirajte gumene čizme s midi ili maksi haljinama i dugim kaputima. Ova kombinacija spaja praktičnost s elegancijom, a uz dodatak modnih dodataka poput marame ili šešira, gumene čizme mogu izgledati izuzetno stylish. Posebno su popularni neutralni tonovi čizama poput sive, crne ili maslinaste boje, koji se lako kombiniraju s jesenskom paletom.


Statement čizme za kišni dan


Ako volite biti odvažni u modi, birajte gumene čizme s uzorcima – točkice, pruge ili animal print mogu biti odličan modni detalj. U kombinaciji s jednostavnijim outfitom poput crnih tajica i monokromatskog džempera, statement čizme postaju centralni dio vašeg izgleda, a kišni dani više neće izgledati dosadno.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Marcelina Kudrańska (@marcelinakudranska)



Gumene čizme više nisu samo praktičan komad obuće za kišne dane, već i modni dodatak koji se može uklopiti u različite outfite. Uz nekoliko trikova za zadržavanje topline i kreativnih stilskih ideja, možete biti sigurni da ćete ove jeseni izgledati chic, a pritom ostati suhi i topli.