Eko centar

Otvoren natječaj Društva Naša djeca: Prikupljanje brašna od žira i drača

Ingrid Šestan Kučić

Foto: Ilustracija/Unsplash

Foto: Ilustracija/Unsplash



Eko centar mladih čuvara okoliša DND Rijeka u suradnji s Javnom ustanovom Priroda Primorsko-goranske županije i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije provodi natječaj “Žir-pirakanta-drača” u okviru projekta “Prehrana nekonvencionalnim izvorima iz prirode”, odnosno “Preživljavanje u prirodi”.


Natječaj je otvoren do 11. studenog, a radi se o prikupljanju plodova zamjenskim krušarica, žira, pirakanta drača i spravljanju brašna od tih plodova.


Brašno će biti darovano potrebitima, a cilj je širenje znanja i spoznaja o mogućnostima zamjenske prehrane u slučajevima bilo kakvih oskudica, elementarne nepogode, ratova ili ekonomskih kriza.




U prikupljanju zamjenskim krušarica i spravljaju brašna mogu sudjelovati učenici osnovnoškolskog, srednjoškolskog uzrasta i ostali zainteresirani, a svim sudionicima uručiti će se priznanja, dok će za prvo,drugo i treće mjesto biti dodijeljene prigodne nagrade.


Dostava brašna od zamjenskih krušarica predviđena je 11. studenog, od 10 do 14 sat, u prostorijama Drustva “Naša djeca”, Jelačićev trg, a prijave se zaprimaju na e-mail: [email protected].