Kosta K.

Maloljetni masovni ubojica nečuvenom izjavom na sudu zgrozio roditelje svojih žrtava

Portal Novi list

Foto Borna jaksic/PIXSELL

Foto Borna jaksic/PIXSELL

Maloljetni počinitelj masakra u beogradskoj školi "Vladimir Ribnikar" danas svjedoči u postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja



Dječak ubojica Kosta K., koji je počinio masakr u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladimir Ribnikar” danas pred Višim sudom u Beogradu svjedoči u postupku  koji se vodi protiv njegovih roditelja, Miljane i Vladimira Kecmanovića.


Kako saznaje Tanjug, maloljetnik je do sada odgovarao na pitanja suda, tužilaštva i odvjetnika oštećenih, a u nastavku suđenja, nakon pauze očekuje se da će odgovarati na pitanja članova obitelji ubijenih.


Za što se terete roditelji?


Njegov otac Vladimir Kecmanović, podsjeća Nova.rs, tereti se za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, iz razloga što je dijete od tada 13 godina vodio u streljanu i učio pucati. Ujedno, nije se pobrinuo čuvati oružje koje je imao u svojoj kući kako ne bi bilo dostupno maloljetnom djetetu.




Dječakova majka, pak, tereti se za kazneno djelo nedozvoljenog držanja, nošenja i prometa oružja. Njezin je DNK trag, naime, pronađen na jednom od ispaljenih metaka u učionici škole, kao i na gumici za kosu kojom je bila vezana boca, u kojoj je njezin sin napravio molotovljev koktel.


Podsjetimo, Kosta K. 3. svibnja 2023. godine u beogradskoj je školi ubio Bojanu Asović (11), Anu Božović (11), Katarinu Martinović (12), Maru Anđelković (13), Emu Kobiljski (13), Sofiju Negić (13), Andriju Čikića (14), Adrianu Dukić (14), Angelinu Aćimović (14) i Dragana Vlahovića (53), a ranjeno je šest osoba.


Suđenje je zatvoreno za javnost, a ovo je bio prvi put da maloljetni ubojica napušta specijaliziranu dječju ustanovu u kojoj se nalazi od 3. svibnja prošle godine.


On je danas oko 9 ujutro u bolničkom sanitetu, koji je pratila policija, dovezen u Ustaničku ulicu, gdje se nalazi beogradski Viši sud.


Rečenica koja je izazvala “kaos”


Premda je suđenje zatvoreno za javnost, srpski Telegraf prenosi dio događanja iz sudnice, a prema njihovom izvješću, Kosta K. tijekom svjedočenja izrekao je jednu rečenicu koja je izazvala kaos na suđenju.


Naime, kao razlog zbog kojeg je počinio masakr naveo je osjećaj odbačenosti od druge djece, što je, prema Telegrafu, izazvalo “kaos” u sudnici, kao i nevjericu roditelja žrtava.


“Osjećao sam se odbačenim od druge djece i zato sam ih ubio. Tog 3. svibnja ponio sam pištolj da bih to učinio, ali ipak nisam bio siguran da ću pucati”, navodno je izrekao maloljetni ubojica, prenosi Telegraf.