Krk

Otvorene prijave za veliki volonterski projekt “72 sata bez kompromisa”

Mladen Trinajstić

S jedne od prošlih akcija "72 sata bez kompromisa" / Foto Caritas Krk

S jedne od prošlih akcija "72 sata bez kompromisa" / Foto Caritas Krk



Otvorene su prijave za već peti po redu volonterski projekt za mlade, široj javnosti već dobro poznat pod nazivom “72 sata bez kompromisa”.


Kako su nas izvjestili članovi njegova organizacijskog tima, projekt će se ove godine održati od 17. do 20. listopada, i to u okrilju petnaestak volonterskih akcija koje će u tom periodu biti održane diljem otoka Krka.


– Prijaviti se mogu svi mladi od 15 do 35 godina, bilo samostalno ili u grupama do pet članova, istakla je najavljujući spomenutu višednevnu volontersku akciju članica organizacijskog tima zadužena za komunikaciju s medijima, Lucija Depikolzvane.




Volonteri pri tom mogu birati između jednodnevnog ili pak dvodnevnoga sudjelovanja, odnosno izjasniti se želi li se volontiranjem u akciju uključiti u petak ili subotu, ili pak tijekom oba dana, a prijave se vrše ispunjavanjem obrasca svima dostupnog na službenoj mrežnoj stranici projekta.


Jedna od posebnosti projekta, nastavlja spomenuta, jest i to što volonteri do početka akcije ne znaju na kojoj će volonterskoj akciji sudjelovati.


Od tud i naziv “bez kompromisa”, nastavlja nadalje Depikolzvane otkrivajući nam pri tom i da je slogan ovogodišnjeg projekta “Mreža ljubavi”.


Volonterske akcije koje pripremamo i koje će se od 17. do 20. listopada provesti u djelo biti će socijalnog, radnog ili ekološkog karaktera.


U protekle četiri godine, volonteri su sudjelovali u raznim aktivnostima – od uređenja životnih prostora svojih suotočana, oslikavanja školskih i vrtićkih igrališta, organizacije malih sportskih turnira i druženja s korisnicima Centra za rehabilitaciju i stanarima Doma za starije “Mali Kartec” pa do pružanja pomoći u terapijskom jahanju koje provodi udruga “Moj prijatelj”, podsjeća nas predstavnica organizatora ovog nesvakidašnjeg humanošću i altruizmom nabijenog događanja.


 


View this post on Instagram

 


A post shared by 72 sata bez kompromisa (@72sata)



Prošle su godine sudionici akcije 72 sata bez kompromisa organizirali čak i predstavu pod nazivom “Ribarske ćakule”, zajedno sa stanarima doma Mali Kartec, podsjećaju nas promotori te akcije.


Sam projekt, iza kojeg organizacijski i logistički stoje Caritas Biskupije Krk, započinje u četvrtak, svečanom misom u krčkoj katedrali koju će predvoditi biskup Ivica Petanjak.


Nakon mise otvaranja slijedi podjela prepoznatljivih zelenih majica projekta i otkrivanje volonterima na kojoj će akciji u narednim danima sudjelovati.


Same volonterske akcije odvijat će se tijekom petka i subote, diljem otoka Krka. U subotu, nakon završetka volonterskih akcija, organiziran će biti i zajednički ručak te druženje za sve volonterske sudionike ove hvale vrijedne akcije, a koje će se upriličiti u kompleksu Oaze Kraljice Mira, u gradu Krku.


Projekt će, po sad već ustaljenoj praksi, završiti nedjeljnom župnom misom u krčkoj katedrali koju će predvoditi krčki župnik, Vedran Kirinčić.


Kao i prethodnih godina, organizaciju projekta na Krku potpisuje Caritas Biskupije Krk, a najangažiraniji provoditelji aktivnosti u kojima će, za pretpostaviti, i ovog puta sudjelovati više desetaka plemenitih mladića i djevojaka sa svih strana otoka Krka ali i otoka Kvarnera koji čine Biskupiju Krk članice su i članovi organizacijskog tima, kojeg čine Sanja Bjelobradić koja je ujedno i voditeljica projekta, Robert Brozić koji će obavljati dužnosti voditelja logističkog tima, već spomenuta Lucija Depikolzvane, voditeljica medijskog tima te Ana-Marija Brozić i Katarina Depikolzvane, kao članice organizacijskog odbora akcije.


Za sva pitanja vezana uz sudjelovanje u ovom volonterskom projektu, kao i za prijavu, članice i članovi organizacijskog tima svima stoji na raspolaganju putem emaila: [email protected] ili Instagram stranice: 72sata.krk.


Projekt će se i ove godine provoditi diljem naše zemlje, odnosno na čak 21 lokaciji. U preko 450 volonterskih akcija koliko će ih u toj prilici biti provedeno u djelo očekuje se sudjelovanje preko 3,5 tisuća mladih volonterki i volontera.