Rukomet

Riječka braća Lučin večeras protivnici u Europskoj ligi: “Želja nam se ispunila, očekujem fajtersku utakmicu”

Krešimir Lacković

Tin Lučin/Foto REUTERS

Tin Lučin/Foto REUTERS

Očekujem baš pravu fajtersku utakmicu jer oni upravo tako igraju, jako čvrstu obranu, a individualnu kvalitetu imaju. Naravno, imamo i mi kvalitetu - kaže Tin



OSIJEK Rukometaši Nexea danas počinju nastup u Europskoj ligi, u Našicama od 20.45 sati gostuje srbijanski prvak Vojvodina. Susret je to u kojem će se na suprotnim stranama naći dva brata. Od ove sezone boje Nexea brani hrvatski reprezentativac Tin Lučin, a njegov godinu dana mlađi brat Fran već treću sezonu stoji među vratnicama Vojvodine.


– Baš smo uoči ždrijeba obojica komentirala kako bi bilo baš zgodno i zanimljivo da nas spoje u istoj skupini. I, eto, želja nam se ispunila pa ćemo prvi put zaigrati jedan protiv drugoga. Igrali smo zajedno u Zametu, tako da smo trenirali zajedno, znali smo biti na treninzima na suprotnim stranama, ali prvi put ćemo igrati jedan protiv drugoga – kaže 25-godišnji Tin Lučin, godinu dana stariji brat.


– Vojvodina je stvarno suparnik za respekt. Rastu i ulažu, dominiraju u srbijanskom prvenstvu, u Europi su prošle godine prošli prvi krug, a osvojili su i kup EHF-a, tako da je riječ o vrlo kvalitetnoj ekipi. Bit će borba. Očekujem baš pravu fajtersku utakmicu jer oni upravo tako igraju, jako čvrstu obranu, a individualnu kvalitetu imaju. Naravno, imamo i mi kvalitetu. I jedni i drugi se žele što bolje predstaviti na startu Europske lige, a naravno da nam je cilj krenuti pobjedom – dodao je Tin.




Njegovom bratu Franu Vojvodina je četvrti klub u karijeri, nakon matičnog Zameta, Umaga i njemačkog drugoligaša Eisenacha, odakle je prije dvije godine stigao u Vojvodinu. Mlađi brat Lučin poštuje Nexe i suparniku gura u ruke ulogu favorita što, naravno, ne znači da njegova momčad nema svoje ambicije. Dapače.


– Prošle godine smo prošli prvi krug i za jedan gol ispali u drugom krugu za plasman među 12. Imamo želju i ambiciju proći skupinu, koja je jako teška i neugodna. Nexe je po kvaliteti momčad u top 10 Europske lige i sigurno su favoriti, ali svaka utakmica, posebice u Europskoj ligi, svima je velik motiv. Znate što je meni najveći motiv? Baš to što igram protiv brata. Ne volim izgubiti od njega ni u čemu, a sigurno i on tako razmišlja – zaključio je Fran Lučin.