Festival Opatija

Hrvatsko-talijanski bračni par Genovese otvorio Festival klasične glazbe i opere

Aleksandra Kućel Ilić

Foto D. Kurti

Foto D. Kurti



OPATIJA – Koncertom hrvatsko-talijanskog bračnog para Paole i Giovannija Genovese u Glazbenom paviljonu opatijskog parka Angiolina označen je uvod u 2. izdanje Festivala klasične glazbe i opere u Opatiji. Parkom se širio zvuk klasične glazbe, a šetače i prolaznike Paola i Giovanni su žicom i gudalom violončela proveli kroz skladbe velikih kompozitora Offenbacha, Lovlanda, Bacha, Dvořáka i Piazzole. Za one koji su propustili ovaj nastup, koncert »Klasika u parku: Paola i Giovanni Genovese« održat će se i u subotu 19. listopada s početkom u 11 sati. Obrazovati mladu i stvarati novu publiku jedan je od ciljeva opatijskog Festivala klasične glazbe i opere, stoga je u ovogodišnji program uvrštena i održana opera za djecu i mlade »Regoč« Umjetničke organizacije Euterpa iz Zagreba.


Kako su najavili iz Festivala Opatija, ovog petka 11. listopada u 19 sati u Vili Angiolini nastupa mlada zagrebačka sopranistica Maja Sremec uz klavirsku pratnju Vedrana Janjanina s programom »Pjesme sjete i ljubavi«.


U subotu 12. listopada u 19 sati u Centru »Gervais« prvi put u Hrvatskoj nastupaju Sogno Veneziano, trenutačno jedina talijanska glazbena skupina koju je formalno priznao maestro Reverberi, začetnik Rondo Veneziana i jedan od najpriznatijih suvremenih talijanskih pijanista i skladatelja.