Regionalna liga vaterpolista

Trener Primorja EB nakon poraza u Kotoru: “Fizički igramo dobar vaterpolo, nadamo se najboljem”

Igor Duvnjak

Igor Hinić/Foto V. KARUZA

Igor Hinić/Foto V. KARUZA

Treniramo dobro, radimo i borit ćemo se - kaže trener Igor Hinić



RIJEKA Trener Igor Hinić i njegova mlada nadarena ekipa vaterpolista Primorja Erste Bank na startu sezone dočekala je i nedjeljni zvon riječkih zvona, nakon teške utakmice Premier Regionalne lige u Budvi i dugotrajne vožnje autobusom, nedjelja je bila slobodna u iščekivanju novih obaveza. Ova s Kotoranima bila je još jedna teška utakmica Riječana protiv izrazitih favorita kakvi su gotovo pa svi suparnici Primorjaša na startu sezone na kojem im se roje izazovni dueli. U ovom posljednjem vrlo dobro su se suprostavili crnogorskom prvaku, doprinosili su neizvjesnosti susreta do samoga kraja i u konačnici zaostali za jedan zaveslaj, i to lišeni pomoći ozlijeđenih Darija Rakovca i Lena Dujmića.


– Utakmicu smo loše otvorili, tako da smo u prva četiri napada primili tri gola – kaže trener Primorjaša Igor Hinić. – Mišljenja sam da je od tada pa do kraja bilo baš zadovoljavajuće, kada je riječ o igri. Bili smo blizu Primorcu, imali smo čak i dosta prilika za remi, no nismo uspjeli postići taj gol. Ali, sve u svemu, ne zaboravimo i na suparnike. Igrali smo, naime, s ekipom u kojoj su i dva reprezentativca Crne Gore te Vico, osvajač zlata sa Srbijom na Olimpijskim igrama. Spominjem pritom i Draška Brguljana, uglavnom, za protivnika smo imali jaku momčad. Oni su i jedni od favorita Premier Regionalne lige.


Ostanak


Riječki ljubitelji vaterpola dobro znaju za točnost pouke da samo mijena stalna jest. Tako je i bilo i minulog ljeta kada je Primorje EB iznova silom prilika znatno redizajniralo ekipu koji je zahvaljujući finalu LEN Eruo kupa bila gradski sportski hit. »Neki novi klinci« na startu sezone igraju s momčadima prepunima zvučnih imena.




– Smatram da smo korektno odigrali gotovo pa sve utakmice. I s Pro Recco Waterpolom bilo je dobro, osim napada, tu smo »štekali«. Puno je dijelova igre bilo dobro. Ali, u obzir treba uzeti činjenicu da se tu puno pita suparnika, a oni pak svi redom u svojim redovima imaju igračke veličine i kvalitetu, znači da jedan njihov igrač sam može riješiti utakmicu. Od početka sezone govorim i neću ništa drugo govoriti nego da idemo dalje. Treniramo dobro, radimo i borit ćemo se. Ne da se nadamo i očekujemo nego zapravo i jesmo u krugu ekipa koje će se boriti za ostanak u elitnom razredu vrlo jake lige. Vidjet ćemo kako će to završiti. Imamo novu ekipu, fizički igramo dobar vaterpolo, nadamo se najboljem. Iza nas su dobre utakmice.


Domaći susret


Primorjaši će u petak odigrati prvi domaći jesenski susret, na Kantridu dolazi Solaris (20.15 sati), stari rival iz grada koji je dao brojne vaterpolske asove, primjerice, Peru Bukića i Renata Vrbičića. Sada dolaze neke nove »kapice« iz Šibenika, dok se u glavama Primorjaša iz vikenda u vikend u mislima samo mijenjaju imena iz suparničkih sastava koja žele nadmašiti.


– U petak igramo prvu utakmicu na domaćem bazenu. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe. Solaris je prošle sezone imao dobru momčad, sada je još bolji. Tu je iskusni Antonio Petković, kao možda najvažnija figura. Na lijevoj strani je Roko Pelicarić, a ove godine su došli Ivan Vrbnjak, koji je igrao kod nas dvije godine, te Andrija Vlahović i Eugen Koprčina. Mogu držati visok ritam. Pokazali su već svoju kvalitetu u prva dva kola. Pobijedili su Crvenu zvezdu u gostima, a sada su u Šibeniku namučili Radnički – zaključio je Igor Hinić.