Mila Prpić

Gimnastičarka Vite ostvarila rezultat karijere u Svjetskom kupu: “Šteta zbog medalje, ali prezadovoljna sam”

Ivana Vaupotić

Mila Prpić/Foto HGS.HR

Mila Prpić/Foto HGS.HR

Moja jedina želja uoči finala bila je da vježbu napravim bez pada i sa što manje pogrešaka - rekla je Mila



RIJEKA  Mila Prpić, šesnaestogodišnja gimnastičarka Vite, još će dugo pamtiti nastup u Szombathelyju, posljednjoj stanici ovogodišnjeg izdanja Svjetskoga kupa, u kojem je osvojivši četvrto mjesto u finalu grede ostvarila rezultat karijere. Mlada Riječanka prvi je put na Svjetskom kupu nastupala na gredi i u svojoj premijeri s ocjenom 12.266 ostala korak do postolja od kojeg su je dijelile manje od dvije desetinke.


– Prezadovoljna sam jer je ovo moj prvi finale grede u seniorskoj konkurenciji. Šteta! Moja jedina želja uoči finala bila je da vježbu napravim bez pada i sa što manje pogrešaka. Bilo je nekoliko greškica, ali sam, sve u svemu, stvarno jako zadovoljna – rekla je Mila Prpić, koja je kvalifikacije grede završila na osmom mjestu s ocjenom 12.200.


– Konkurencija je bila stvarno jako dobra, no moja je prednost uoči finala možda bila činjenica da sam prva nastupila pa nisam ni imala prilike vidjeti druge cure kako rade – nastavila je perspektivna gimnastičarka Vite, koja je u Szombathelyju nastupila i u finalu partera u kojem je zauzela osmo mjesto s ocjenom 11.400, nakon što je u kvalifikacijama bila šesta s ocjenom 12.450.




– Loše sam doskočila u drugoj akrobatici. To je novi element koji tek uvježbavam za sljedeću natjecateljsku sezonu. Modificiram vježbu da bih bila spremna ne samo za finale, već i za medalje. Teško je odmah sve izvesti bez greške. Ja sam se i uoči natjecanja u Mađarskoj nadala nastupu u oba finala, znala sam da sam spremna i da to samo moram pokazati – zaključila je Mila Prpić.


Tina Zelčić, članica ZTD-a Hrvatski Sokol, u finalu na gredi lovila je jedno od prva dva mjesta kako bi osigurala ukupnu pobjedu u ovoj disciplini. Pred kraj vježbe pala je sa sprave, nastup je završila na šestom mjestu s ocjenom 11.700 i osvojila drugo mjesto u ukupnom poretku sa sedam bodova manje od Ukrajinke Ane Laščevske.