Goodness Ajayi

Napadač Opatije nakon gola i asistencije protiv Zrinskog: “Zašto ne bismo ostali u borbi za vrh”

Ivan Volarić

Goodness Ajayi/Foto REUTERS

Goodness Ajayi/Foto REUTERS

Imamo ambicioznu ekipu. Utakmice kod Vukovara i Sesveta te sve ove pobjede pokazale su kakav je duh ove momčadi i što smo doista spremni učiniti - kaže Ajayi



RIJEKA Nogometaši Opatije nastavili su i protiv Zrinskog, prošlogodišnjega prvoligaškog hita prvenstva, svoj niz pozitivnih rezultata. Bila je ovo osma utakmica Opatije bez poraza zaredom, odnosno četvrta domaća pobjeda zaredom, koja, zapravo, niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Pa čak ni kada je Domagoj Vidović izjednačio rezultat nakon sat vremena igre. Opatijci su nekoliko minuta kasnije stigli do drugog, a mogli su ubrzo i do trećeg i četvrtoga gola. Goodness Ajayi je zabio prvi i namjestio drugi pogodak te ušao u još nekoliko situacija za gol. Prošle sezone prve strijelac Opatije konačno je odigrao utakmicu na svojoj razini, što je znak da će drugu polovinu jeseni dočekati u pravoj formi.


– Prije svega, zadovoljan sam jer sam počeo utakmicu, a onda, naravno, i zbog pobjede. Ono što me najviše raduje je da imamo jako ambicioznu ekipu koja u svakoj utakmici želi najviše moguće. Igrači koji su došli prošlog ljeta pokazali su se pojačanjima, a na sve to se nadovezao i jako dobar rad na treninzima – govori Goodness Ajayi, Nigerijac s dugogodišnjim igračkim stažem u Rijeci i Hrvatskoj, koji je zbog problema s vizom debelo kasnio s povratkom iz Afrike i pripremama na Kantridi.


Formu i spremu je stoga morao dizati u hodu, a to je uvijek posebno nezahvalno i zahtjevno.




– Sada je u tom dijelu sve OK. Napunio sam se snagom, a dobio sam i na brzini. Sada sam sto posto spreman. Sretan sam zbog toga. I zbog pogotka i asistencije. Naravno da mi je drago kada zabijem, ali još draže mi je da ekipa pobjeđuje – dodao je Ajayi.


Iako u redovima Opatije uporno ponavljaju da je glavni cilj što prije osigurati ostanak u ligi, jasno je da ovaj rezultatski niz sluti na puno više ciljeve.


– Zašto ne bismo ostali u borbi za vrh? Mislim da u prvom redu imamo karakternu ekipu koja je željna dokazivanja u svakoj utakmici. To je po meni jako važno. Uoči sezone smo znali da smo dovoljno kvalitetni da se možemo nositi sa svima u ligi, ali nismo znali da smo u stanju u kontinutetu biti na samome vrhu. Međutim, utakmice u gostima kod Vukovara i Sesveta, jasno, i sve ove pobjede, pokazale su kakav je duh ove momčadi i što smo doista spremni učiniti. Moramo samo nastaviti u ovom ritmu s filozofijom da je najvažnija prva iduća utakmica. Idemo korak po korak svojim putem naprijed. Vrlo bitno je da smo kao ekipa stvarno jako dobro vođeni i da smo spremni. Svaka čast Bogiju (treneru Zoranu Bogolinu op.a) i njegovim pomoćnicima, stvarno su nas jako dobro spremili – rekao je nigerijski napadač, koji je prije nekoliko kola, na primjedbu da dugo nije zabio gol, kazao da će početi zabijati onda kada će to biti najpotrebnije. Stao je na brojci od dva prvenstvena pogotka.


– Rekao sam da ću zabiti deset golova ove sezone. Idem jedan po jedan prema tom cilju – kazao je Ajayi.



Tablice omogućuje Sofascore