ABA liga

Senzacija na Gripama. Split pobijedio Crvenu zvezdu, riječki košarkaš odigrao odličnu partiju

Katarina Blažević

Antonio Jordano/Foto I. ČAVKA/KK SPLIT

Antonio Jordano/Foto I. ČAVKA/KK SPLIT

Jordanu jako dobro ide protiv Crvene zvezde. Prije dvije godine je sa Zadrom u Beogradu pobijedio Zvezdu te je tada bio prvo ime momčadi s 23 poena i pet asistencija



SPLIT Košarkaši Splita napravili su senzaciju na Gripama u trećem kolu ABA lige svladavši euroligaša Crvenu zvezdu 85:78 (18:16, 19:23, 23:22, 25:17). Ovo je tek treća pobjeda Splita nad Zvezdom u ABA ligaškoj povijesti, a prva nakon 12 godina!


Riječanin Antonio Jordano imao je jednu od ključnih ulogu u ovoj pobjedi. On je ubacio tricu za 77:71 dvije minute prije kraja, nakon čega favorizirana momčad iz Beograda više nije imala snage za preokret.


Zanimljivo, riječkom košarkašu jako dobro ide protiv Crvene zvezde. Jordano je prije dvije godine sa Zadrom u Beogradu pobijedio Zvezdu te je tada bio prvo ime momčadi s 23 poena i pet asistencija. Ovoga puta je stao na 14 poena uz pet asistencija. Za Split je igrao i Vito Kučić, još jedno riječko ime, te je on upisao dva poena.




Do Jordanove trice koja je prelomila susret, utakmica je bila izjednačena, a na velikom odmoru su gosti vodili 39:37. Neizvjesna borba trajala je i u posljednje dvije četvrtine, a Splićani su susret prelomili u završnici. Prvo je Tišma pogodio tricu dvije i pol minute prije kraja za 74:71, da bi pola minute kasnije i Jordano bio precizan za tri poena.