Regata krstaša

Na startu povratničke Galijole se pojavile samo tri posade, pobijedili domaćini

Aleksandra Kućel Ilić

Foto JK Opatija

Foto JK Opatija



U organizaciji Jedriličarskog kluba Opatija završila je tradicionalna regata krstaša Galijola. Na startu su se pojavile samo tri posade, ali je organizator ipak odlučio održati regatu. Nije se ni očekivao puno veći broj jedrilica na startu, a glavni je razlog prognoza vremena te najava orkanske bure.


Već od srijede počela su stizati otkazivanja nastupa na ovoj po mnogima jednoj od najtežih i najzahtjevnijih regata u Hrvatskoj. Start je uslijedio u petak u 18 sati a prva je u cilj stigla posada jedrilice “Ariel” sa skiperom Daliborom Jurčićem iz kluba domaćina J.K. Opatija u 8.32 sati.





Druga u cilj stigla je posada jedrilice “Jezz” sa skiperom Ivicom Kamberom iz Jedriličarskog kluba Galeb Kostrena u 10.07 sati.


Posljednja u cilj je stigla posada jedrilice “Tamikaya” sa skiperom Imrom Bogarom iz Jedriličarskog kluba Samobor u 15.33 sati.


Vremenski uvjeti na ruti od 72 n/m od Opatije do hridi Galijola i natrag bili su različiti – od bonace do bure snage do 30 čvorova, priopćili su organizatori “Galijole”.