Pomoć u učenju

U Matuljima kreće program “SOS učenje”, evo kako se prijaviti

Aleksandra Kućel Ilić



Željama za što uspješniju upravo započetu školsku godinu, Općina Matulji se pridružila jednim već tradicionalnim, no mnogima vrlo korisnim programom koji omogućava lakše svladavanje školskoga gradiva, ali s druge strane nudi i pomoć onim učenicima koji žele o svemu što se uči u okvirima školskih predmeta saznati još malo više i produbiti znanja.


Naime, kako su najavili iz Općine Matulji i ove školske godine ponovno se započinje s provođenjem programa “Pomoć u učenju – SOS učenje” za učenike s prebivalištem, odnosno boravištem na području Općine Matulji.


Program je namijenjen učenicima od petog do osmog razreda osnovne škole te od prvog do četvrtog razreda srednje škole kojima je potrebna pomoć u savladavanju gradiva ili žele naučiti više.




– Program “Pomoć u učenju – SOS učenje” započinje u subotu, 12. listopada, a poduke će se održavati iz četiri predmeta: matematike, kemije, fizike i engleskog jezika.


Poduke su financirane od strane Općine Matulji, a provode se u pravilu subotom u prostorijama zgrade na adresi Kastavska cesta 4 (iza Knjižnice Matulji), dok se za vrijeme školskih praznika te državnih praznika i blagdana Pomoć u učenju ne održava – objasnili su iz Općine Matulji.


Naveli su još i da se prijave podnose ispunjavanjem obrasca koji se nalazi na web stranici Općine Matulji pod rubrikom “Obrasci – Obrasci obrazovanje – Pomoć u učenju – SOS učenje”.



Prijave se podnose svakog tjedna, od ponedjeljka do srijede u 12 sati za subotu u tekućem tjednu. S obzirom na pripremu rasporeda za tekuću subotu, prijave pristigle izvan roka, neće se uvažiti.


Povratnu informaciju o dodijeljenom terminu za subotu korisnik dobiva do petka na e-mail s kojeg je izvršena prijava.


– U slučaju da učenik ne može doći u dodijeljenom terminu, potrebno je otkazati dolazak putem e-maila: [email protected] zaključno s petkom (dan ranije) do 12 sati.


Učenik je dužan na poduke donijeti pribor za pisanje, bilježnicu i školske knjige iz predmeta za koji se prijavio – zaključili su nadležni iz Općine Matulji uz napomenu da je interes za ovim programom prošle godine bio velik.


– Program Pomoć u učenju – SOS učenje tijekom prethodne godine koristilo je oko 60 učenika osnovnih i srednjih škola koji su redovitim dolascima na poduke uspješno savladali gradivo i time ostvarili bolje rezultate u nastavi. Svim korisnicima programa želimo uspješnu školsku godinu – poručili su iz Općine Matulji.