KONCERT

Pomelo Chess Society u Palachu promovirao album “Citrus Maximus”

Valentina Botica

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

Klub Palach bio je pun, a kombinacija se pokazala kao pun pogodak. “Sudeći po odazivu i komentarima, izgleda da je naša glazba legla ljudima i veseli nas da je to tako”, zadovoljan je Marohnić



U riječkom Klubu Palach, prva subota u listopadu bila je rezervirana za koncertnu promociju albuma “Citrus Maximus” inovativnog trija Pomelo Chess Society.


Ovaj instrumentalni noise rock bend, koji dolazi iz Rijeke, poznat je po svom unikatnom žanru “Šah Math Rock”, u kojem spajaju složene ritmičke strukture i atipične harmonije s kreativnim kaosom.


Bend čine Leo Marohnić na gitari, Vedran Medanić na basu i Ivan Polonijo na bubnjevima, a svojom energijom i eksperimentima s glazbom osvajaju sve širu publiku na domaćoj sceni.





Promocija albuma “Citrus Maximus” obuhvatila je sedam pjesama s novog izdanja, kao i odabrane hitove s njihova prethodna dva albuma. Leo Marohnić iz benda izjavio je kako su se veselili svirci u Rijeci jer nastup pred domaćom publikom uvijek nosi posebnu energiju.


“Najzabavnije je što su tu bili ljudi koje znamo. Uvijek je najzanimljivije svirati doma među svojima i odraditi to kako treba,” rekao je Leo, ističući kako im je to prvi koncert na kojem koriste kombinaciju više instrumenata.“


Ja imam digitalnu gitaru, klavijature, normalnu gitaru, bubnjar ima još digitalni bubanj… Nas je trojica na stageu, a instrumenata je jedno šest. Bit će zanimljiva kombinacija, nekad se i sami iznenadimo”, rekao je prije koncerta.


Pomelo Chess Society svirao je na različitim mjestima unutar Hrvatske, uključujući klubove i festivale alternativne glazbene scene, a riječka publika ih voli. “Volimo tempirati koncerte da nisu prečesti, tako da u Rijeci sviramo možda dva koncerta godišnje. Tako nam je najsmislenije, da ljude previše ne zasitimo, da svima bude interesantno i novo.”



Posebni gosti večeri bili su a/lpaca, psihodelični post-punk kvartet iz Italije koji se brzo proslavio na europskoj underground sceni. Njihova glazba, koja spaja psihodelične elemente s motoričkim ritmovima i minimalističkim post-punkom, osvojila je publiku hipnotičkom energijom i zagrijala dvoranu prije headlinera.


Klub Palach bio je pun, a kombinacija se pokazala kao pun pogodak. “Sudeći po odazivu i komentarima, izgleda da je naša glazba legla ljudima i veseli nas da je to tako”, zadovoljan je Marohnić.