Jesen u Lici

Na izboru za miss Ličko-senjske županije pobijedila je učenica Jana Biondić iz Senja

Marin Smolčić



U organizaciji Direkcije za izbor miss Hrvatske održan je sinoć na priredbi Jesen u Lici izbor miss Ličko-senjske županije. Publici i žiriju predstavilo se sedam djevojaka s područja ove županije. Pri tome su djevojke imale nekoliko izlazaka na pozornicu u različitim odjevnim kombinacijama, a odgovorima na pitanja članova žirija sve su pokazale zavidan stupanj obrazovanja i umješnosti komunikacije. Nakon odluke članova žirija titulu prve pratilje osvojila je Maja Majdanac, dok je miss Ličko-senjske županije za 2024. godinu Jana Biondić, učenica trećeg razreda Gimnazije u Senju.



Proglašenje miss Ličko-senjske županije pratio je gotovo frenetični pljesak i odobravanja krcatog gledališta ove priredbe. Da je Jana favorit znalo se još tijekom njezinih izlazaka na pozornicu kada se već pretpostavljalo da je najmlađa učesnica ovoga izbora osvojila naklonost publike. Program su sinoć obogatile vrlo simpatične i uigrane mažoretkinje Grada Gospića i pjevačica Andreja Šušnjara.





Ovogodišnji ocjenjivački žiri bio jer u sastavu: gradonačelnik Grada Gospića Darko Milinović, direktorica TZ Gospić Maja Strilić, dok su lentu i cvijeće prvoj pratilji uručile su direktorice Turističkih zajednica Plitvičkih Jezera i Gospića Josipa Kukuruzović i Maja Strilić. Novoj missici su također čestitali župan ličko-senjski Ernest Petry i gradonačelnik Darko Milinović. Lanjska missica Tia Stilinović je simbolično predala krunu novoj miss Ličko-senjske županije.