Svi su pogoci postignuti u prvom poluvremenu, a gosti iz Rotterdama su poveli golom Lauritsena u 10. minuti. Izjednačio je domaćin u 34. minuti kada je vlastitu mrežu pogodio Verschueren, dok je PSV rezultat okrenuo u 37. minuti. Strijelac za 2-1 je bio De Jong. Početkom drugog dijela igrač PSV-a Dams je isključen, ali je domaći sastav unatoč igraču manje do kraja susreta sačuvao minimalno vodstvo i uknjižio nova tri boda.


Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić je bio u početnom sastavu PSV-a, ali je zamijenjen uoči početka drugog poluvremena zbog ozljede gležnja. Trener PSV-a nakon utakmice je poslao umirujuće poruke.




– Perišić je zadobio lakšu ozljedu zbog udarca nogom. Radi se o prilično snažnom udarcu i zato sam ga morao na poluvremenu izvaditi iz igre. Mjesto na kojem je dobio udarac je poplavilo, ali ništa nije slomljeno – kazao je Peter Bosz.


Perišića očekuju dodatni pregledi nakon kojih će biti poznato da li će se staviti na raspolaganje izborniku Daliću za predstojeće oglede u Ligi nacija.