Prva liga rukometašica

Rukometašice Zameta poražene u derbiju kod Lokomotive, Riječanke posustale u finišu

Igor Duvnjak

Ana Debelić Šestan/Foto M. ĐEKIĆ

Ana Debelić Šestan/Foto M. ĐEKIĆ

Konačnih deset golova razlike za domaće igračice čak je optička varka, preoštra kazna Riječankama

Lokomotiva – Zamet 30:20




ZAGREB Utakmica četvrtog kola Prve lige rukometašica: Lokomotiva – Zamet 30:20 (16:14). Dvorana Doma sportova.


LOKOMOTIVA: Burić 2, Fratnik 2 (1), Cvitanović 1, Trunkova 4, Lukšić, Zetović, Japundža 3 (1), Babara 1, Novosel, Bouček, Stanić, Sedloska 3, Wurth, Zrilić 2, Kraljević, Mehmedović 12 (4).


ZAMET: Šegota, Troskot 2, Vukelić, Debelić Šestan 7, Jukan, Budić, Tabar 2, Pleša 4, Brusić 1, Pleše 2, Grozdanić, Svast 1, Kovačević, Šutović 1, Vujisić.




Isključenja: Lokomotiva 6, Zamet 6 minuta. Sedmerci: Lokomotiva 6 (5), Zamet 2 (0).


U derbiju je Lokomotiva matirala Zameta koji je hrabro dugo prijetio iznenađenjem, ali je u posljednjoj četvrtini derbija počeo posustajati. Ipak, konačnih deset golova razlike za domaće igračice čak je optička varka, preoštra kazna Riječankama.


Favoritkinjma iz redova Zagrepčanki trebalo je skoro trećinu derbija da se odvoje na tri pogotka razlike, koliko toliko obečavajuću razliku za preostalih četrdeset miniuta nadmetanja na zagrebačkom parketu. Bilo je to u dvadesetoj minuti kada je Veronika Babara okončala prodor i njezina akcija okrunjena golom za 11:8. Do tada se svjedočilo da su Zamećanke hrabro, u skladu sa najavama ušle u duel s “Lokosicama”, toliko da je u poletnih deset minuta igre zabilježeno čak šest poravnjanja rezultata i to da su od početka četiri minimalna vodstva ostvarile kapetanica Iva Tabar i suigračice.


Lokomotiva je tek nadomak poluvremenu, u 13. minuti prvi puta odmakla za dva koraka, tada je Trznkova prodrla kroz riječku obranu i pogodila za 8:6. Mela Mehmedović je u 23. minuti povećala i na 14:10, Iva Fratnik i na 16:11, ali je to ujedno bila i najveća razlika do poluvremena. Zamećanke su naime ekspresno uzvratile serijom 3:0, Tabar te u dva navrata Nikolina Pleša su smanjile, a kada je niz početkom nastavka produžila Ana Debelić Šestan golom za 16:15 diskusija je u derbiju postala još napetija.


Minute su prolazile a borbene su Riječanke nastavile davati okus i miris neizvjesnosti utakmice, toliko da se približila i druga trećina nadmetanja sa domaćim favoritkinjama a one se nisu uspjele odvojiti na više od koraka, naprotiv Zamet je izjednačio. U 39. minuti naime Stefanie Troskot je s krila smanjila na 19:18 nakon čega je Sara Svast poravnala, stiglo je izjednačenje, tih 19:19 dočekano nakon skoro pola sata.


Zagrepčankama je zazvonio znak za uzbunu i reagirale su serijom 3:0,golom Ivane Fratnik, povele su 22:19 osamnaest minuta do kraja. Razliku su održavale, a sredinom poluvremena kontrom Lare Burić stekle su obećavajuća četiri gola viška – 24:20. Uskoro je i Iva Tabar iz sedmerca pogodila stativu, a kad je Nikoleta Trubnkova s crte povisila na 25:20 mogao se nazrijeti kraj dugo neizvjesnog nadmudrivanja