Superliga odbojkaša

FOTO Odbojkaši Rijeke opravdali ambiciozne najave i uvjerljivom pobjedom otvorili sezonu

Ivan Volarić

Riječko slavlje na otvaranju sezone/V. KARUZA

Riječko slavlje na otvaranju sezone/V. KARUZA

Pojačana i za razliku od prijašnjih sezona iskusnija riječka momčad lakoćom se obračunala sa gostima iz Siska

Rijeka – Sisak 3:0




RIJEKA  Utakmica 1. kola Superlige odbojkaša: Rijeka – Sisak 3:0 (25:11, 25:12, 25:12). Dvorana mladosti. Gledatelja: 100. Suci: Ivković i Belić.




RIJEKA: Baić (L), Pavlović, Vuk, Stipanović, Križan, Lozić, Banko (L), Kupsjak, Haramina, Dukić, Čekada, Haluška, Žeželić, Ličina.


SISAK: Ikasović (L), Senčar, Vakufac, Vranić, Alić, Duraković, Vaško, Cvetanivić, Maričević, Kolarec, Vujović, Čičak.


Odbojkašima Rijeka trebalo je tek nešto više od sat vremena igre da bi ostvarili uvjerljivu domaću pobjedu na otvaranju nove superligaške sezone. Pojačana i za razliku od prijašnjih sezona iskusnija riječka momčad lakoćom se obračunala sa gostima iz Siska i opravdala najave trenera Velimira Liverića koje sežu do borbe za doigravanje.




Ivan Vuk, riječka prinova iz Medicinar Trnja, predstavila se u riječkom dresu s četiri poena u seriji 9:0 na otvaranju susreta. Gostima nije previše pomogla ni minuta odmora. Ubrzo je semafor pokazivao 12:3, pa 15:5. Marko Ličina, iskusni tehničar i povratnik na Trsat, dobro je “razvukao mrežu”. Ubrzo su prve poene upisali kapetan Sandro Dukić, pa još jedan povratnik Ivan Lozić, a onda i “srednjak” Leon Kupsjak. Set se vrlo brzo pretvorio u rutinsko odrađivanje posla za kvalitetniju domaću momčad. Zaključio ga je uspješnim napadom iz druge linije upravo Vuk.


Drugi i treći set donijeli nisu donijeli ništa više rezultatske neizvjesnosti. U drugom setu gosti su držali priključak do 8:6, no onda su Riječani serijom dobrih servisa Marka Ličine i s nekoliko povezanih blokova postepeno počeli sticati osjetniju prednost. Otišli su na 15:6 pa mirno stigli do vodstva od 2:0 u setovima. I u trećoj dionici je viđen sličan razvoj situacije. Gosti su na početku seta koliko-toliko parirali raspoloženim Riječanima, a onda su vrlo brzo počeli gubiti korak. Ivan Lozić je vezao nekoliko dobrih servisa, između ostaloga i dva uzastopna as servisa za 13:5, pa se baš kao i u prethodna dva seta sve svelo na odrađivanje posla.


Foto galerija: Superliga odbojkaša: Rijeka - Sisak 3:0 Foto: Vedran Karuza