Glasovi publike

Najbolja predstava sezone riječkoga HNK “Grand Finale”

Portal Novi list, Hina

Foto Ana Križanec

Foto Ana Križanec



Najbolja predstava HNK Zajc protekle sezone je prema glasovima publike “Grand Finale” u koreografiji Nadava Zelnera iz Izraela i izvedbi riječkog ansambla Baleta, a najbolji koncert prošle sezone bio je nastup Ive Pogorelića, izvijestio je HNK.


Nagradu publike “Boris Papandopulo” za najbolju predstavu dobila je opera “Djevojka sa Zapada” Giacoma Puccinija u režiji Giorgia Suriana, te pod dirigentskim vodstvom Valentina Egela.


Anamarija Knego je nagrađena za najbolju opernu žensku ulogu, i to za čak tri uloge, Anne Bolene u istoimenoj operi, Marusse u „Istarskoj svadbi“ i Krizotemis u operi „Elektra“.




U muškoj konkurenciji za najbolju opernu izvedbu nagrade su ravnopravno dobili, zahvaljujući istom broju glasova, Robert Kolar za ulogu Jacka Rancea u operi “Djevojka sa Zapada” i Marko Fortunato za uloge Nicka u istoj operi te Mimea u operi “Rajnino zlato”.


Uloga Jane Seymour u opernoj predstavi “Anna Bolena” donijela je Diani Haller Nagradu „Sarah Bernhardt“ za najbolje ostvarenje gostujuće umjetnice, a Nagrada publike “Enrico Caruso” za najbolje ostvarenje gostujućeg umjetnika pripala je Ivi Pogoreliću za izvedbu Chopinovog 2. klavirskog koncerta uz Riječki simfonijski orkestar, naveo je HNK Zajc.


Predstava “Grand finale: The Turtle and the Phone Booth“ ostvarena je u koprodukciji s HNK u Splitu u sklopu K-HNK konzorcija -Konzorcija hrvatskih nacionalnih kazališta.


Scenografiju potpisuje Eran Atzmon, a kostimografiju Maor Zabar. Oblikovatelj svjetla je Dalibor Fugošić, oblikovatelj zvuka Matan On-Yameh, a oblikovatelj videa Mateo Jurčić.