Konvencija fantastike

Na riječkom Rikonu gostuje Doug Cockle, glas Geralta od Rivije iz megapopularne igre “Witcher”

Portal Novi list

Foto Marin Rukavina, Rikon

Foto Marin Rukavina, Rikon

Konvencija fantastike, pop kulture i igranja Rikon bit će održana od 11. do 13. listopada u Exportdrvu Rijeka



Rikon 2024, najveća hrvatska konvencija fantastike, pop kulture i igranja, uskoro će otvoriti svoja vrata za vikend koji obećava nezaboravno iskustvo ljubiteljima fantastike, cosplaya, video igara i istočnoazijske kulture.


Ovogodišnji Rikon, koji će se održati od 11. do 13. listopada u prostoru Exportdrva Rijeka, sprema se biti spektakularniji nego ikad prije te donosi vrhunskog međunarodnog gosta, niz zanimljivih predavanja, panela, radionica, kvizova, natjecanja, igara i turnira.


Gost Doug Cockle


Ovogodišnji počasni gost Rikona je Doug Cockle, američki glasovni glumac najpoznatiji po ulozi glasa Geralta od Rivije u megapopularnoj video igri “Witcher” poljskog diva CD Projekt Red, igri koja je proglašena igrom desetljeća, a svoju ekranizaciju uživa na Netflixu.




Osim toga, Doug daje glasove mnogim likovima u videoigrama, među kojima su se našle i “Baldur’s Gate 3”, “Horizon Zero Dawn”, “Alan Wake II” i “The First Descendant”, a glumio je i u HBO-ovom serijalu “Band of Brothers” te s Christianom Baleom u “Reign of Fire”.



Posjetitelji Rikona moći će upoznati Douga, kupiti autograme, slikati se s njim ili čak dobiti personaliziranu glasovnu poruku. Doug će gostovati u programu u petak i subotu, a osim potpisivanja autograma, posjetitelji će imati prilike poslušati dva panel razgovora s njim te mu postavljati pitanja.


Od petka 11. do nedjelje 13.10. program Rikona uključuje panele, predavanja i kvizove o kultnim filmovima, igrama, popularnim serijama, korejskoj kulturi. Također, tu je i omiljena točka publike – Cosplay natjecanje, jedino hrvatsko K-pop dance natjecanje te uvijek popularna boardgame zona, gaming turniri, kreativne radionice i program posvećen riječkim klubovima borilačkih vještina.


Dance natjecanje i K-pop party


Rikon i ove godine donosi atraktivni sadržaj o istočnoazijskoj pop-kulturi i glazbi. Rikon je domaćin jedinog nacionalnog K-pop Dance natjecanja, koje nagrađuje u tri kategorije: solo nastup, duo/trio i grupni nastup, koji će predstaviti originalne koreografije na pjesme globalno popularnog korejskog popa.


Toni Kulas


Za sam kraj dana, od 22 sata na katu Exportdrva počinje K-pop party na kojem će posjetitelje zabavljati DJ s najnovijim i najvećim hitovima k-pop scene. Ulaz za sve posjetitelje Rikona je besplatan, a ostali će ulaznice moći kupiti na ulazu.


Cosplay u subotu


Nezaobilazan dio programa je Cosplay natjecanje, koje okuplja početnike i napredne Cosplay umjetnike koji će svojim impresivnim kostimima i ove godine zavladati konvencijom. Panel sudaca koji će odlučivati o pobjednicima, uz glasove publike, su renomirani hrvatski, slovenski te kolumbijski Cosplay umjetnici, koji su svojim kostimima osvojili međunarodne nagrade.



 


 


Suci će ocjenjivati vještine izrade i kvalitetu kostima, kompoziciju performansa te dodijeliti nagrade za kategoriju “Master” lige te početničke “Apprentice” lige.


Igranje: na ploči, s kartama ili moćnim računalima


Cijeli rikonski vikend posjetitelji će se moći i igrati: kako u boardgame zoni na društvenim igrama, zoni igara s kartama pa tako i u gaming i retro zoni.


Udruga RiRoll omogućuje bogatu boardgame zonu za sve one koji se žele okušati u klasičnim igrama na ploči, dok River City Games organizira turnirima bogatu TCG zonu – trading cards games – s igrama kao što su Yu-Gi-Oh, Lorcana, Magic the Gathering i ostale.



Peek&Poke Rijeka iz muzeja donose “starinske” primjerke konzola i arkada kako bi svi naraštaji mogli uživati u originalnim zabavnim igrama i zaboravljenoj tehnologiji.


River City Games organizira i gaming zonu te League of Legends turnir, na vrhunskim računalima opremljenim snažnim konfiguracijama koje su omogućila Računala.hr.


Besplatan ulaz za djecu te online popusti


Ulaznice za Rikon dostupne su na web stranici www.RikonRijeka.com, a za sve koji kupe ulaznice online, omogućeni su popusti i akcije – promo cijena za vikend ulaznice, popust na 10+ ulaznica za grupe te kupovina VIP ulaznica – s posebnim pogodonstima.



Ulaznice će se moći kupiti i na licu mjesta. Rikon je događanje za sve uzraste, s besplatnim ulazom za djecu do 10 godina. Nabavite svoje ulaznice i pripremite se za čaroban vikend!


Sve informacije o programu i cijenama ulaznica potražite na web stranici www.RikonRijeka.com i pratite Rikon na društvenim mrežama (Instagram i Facebook @RikonRijeka) kako biste ostali u tijeku s najnovijim vijestima i iznenađenjima!