"Atma Mundi"

Etno jazz koncert Zorana Majstorovića, Karla Lovrića i Francesca Vattovaza održan u Delnicama

Marinko Krmpotić

Francesco Vatovazz, Zoran Majstorović i Karlo Lovrić u Delnicama / Snimio M. KRMPOTIĆ

Francesco Vatovazz, Zoran Majstorović i Karlo Lovrić u Delnicama / Snimio M. KRMPOTIĆ

Trojica glazbenika izveli su "Atma Mundi" ("Dušu svijeta") konceptualnu šetnju glazbenim pravcima "svih kontinenata osim Antarktike", kako je Majstorović istaknuo



DELNICE  U koncertnoj dvorani delničke Osnovne glazbene škole Ive Tijardovića održan je izvrsno posjećen etno jazz koncert poznatog glazbenika i multiinstrumentalista Zorana Majstorovića koji je svirao električnu gitaru i arapsku lutnju. Uz njega glazbenu čaroliju okupljenima su ponudili i Karlo Lovrić na klavijaturama te talijanski bubnjar Francesco Vattovaz iz Trsta. Trojica glazbenika izveli su “Atma Mundi” (“Dušu svijeta”) konceptualnu šetnju glazbenim pravcima “svih kontinenata osim Antarktike”, kako je Majstorović istaknuo. Koncert koji je trajao sat i pol s velikom su zanimanjem i pljeskom između svih glazbenih brojeva pratili brojni učenici i profesori delničke glazbene škole te građani koji su vrstan muzički trio dva puta pozvali “na bis”.


Ovaj koncert pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije organizirala Etno-udruga “Prepelin’c” Delnice, čiji je predsjednik Davor Grgurić istaknuo zadovoljstvo što je ova udruga u 20 godina svog postojanja organizirala brojna kulturna događanja u Delnicama i Gorskom kotaru, pa tako i glazbena, organiziravši do sada i koncerte Tereze Kesovije, Lele i Joa Kaplowitza, Putokaza, Dua Balyk, Šajete, Lidije Bajuk, Duška Jelačića-Duleta i Dua Bonace, Auswinkl Muzikanata i srednjovjekovne sakralne glazbe, a sada i Zorana Majstorovića i njegovog sastava.