Ilija Matić

Oglasio se predsjednik ŽOK Drenove, tvrdi da je Rijeka njihove igračice registrirala van prijelaznog roka

Katarina Blažević

Ilija Matić, trener i predsjednik Drenove/Foto S. DRECHSLER

Ilija Matić, trener i predsjednik Drenove/Foto S. DRECHSLER

Uredi Županijskog saveza i Rijeke su u istoj zgradi, znači da sve mogli riješiti i fizičkim putem. Ovako je pošiljka stigla dan nakon isteka ugovora, a izvan prijelaznog roka - tvrdi Matić



RIJEKA Odbojkaški klub Drenova nije uložio žalbu Upravnom odboru Hrvatskog odbojkaškog saveza na registraciju njegovih pet donedavnih igračica koje su minulog ljeta prešle u Rijeku, što baca potpuno drugo svjetlo na spor između dvaju riječkih klubova. To znači da bi ovih dana tih pet igračica i službeno trebale biti registrirane za Rijeku te bi klub s Trsata napokon trebao započeti sezonu u Prvoj ligi. Predsjednik i trener Drenove Ilija Matić naglašava da je klub uputio tek jednu žalbu, i to Odboru za registraciju Hrvatskog odbojkaškog saveza, koji je njegovu žalbu odbacio, ali ne i Upravnom odboru HOS-a, da bi njegove donedavne igračice mogle neometano trenirati i igrati utakmice.


– Jedinu žalbu uputili smo Odboru za registraciju HOS-a, a ona se odnosila na činjenicu da su naše donedavne igračice registrirane izvan prijelaznog roka, koji je ove godine završio 16. rujna, i pod važećim ugovorima s našim klubom. Njihovi ugovori počeli su 18. rujna 2023., a završili su 18. rujna 2024. godine te je iz toga vidljivo da su registrirane izvan prijelaznog roka – rekao je predsjednik Drenove Ilija Matić.


S obzirom na to da je Odbor za registraciju HOS-a utvrdio da je Odbor za registraciju Odbojkaškog saveza PGŽ-a sve napravio u skladu s pravilima, ovaj bi slučaj uskoro trebao biti riješen.




– Zadnjeg dana prijelaznog roka, 15. rujna, primili smo zahtjev Rijeke za ispisnice pet igračica, na što smo isti dan odgovorili i rekli da tražimo podmirenje odštete kao uvjet za izdavanje ispisnica. Zahtjev za ispisnice mogli su poslati dva tjedna ranije pa rok za žalbu ne bi bio sporan. Ne podržavam situaciju u kojoj je preporučena pošta Rijeke krenula prema Odbojkaškom savezu PGŽ-a pa je putovala od 13. do 19. rujna. Rijeka je to mogla napraviti i e-mailom, pa do ovoga ne bi ni došlo. Inače, uredi Županijskog saveza i Rijeke su u istoj zgradi, znači da sve mogli riješiti i fizičkim putem. Ovako je pošiljka stigla dan nakon isteka ugovora, a izvan prijelaznog roka.


Predsjednik Drenove se osvrnuo i na ugovore koji su na snazi bili do 18. rujna, a zna se da je prijelazni rok u hrvatskoj odbojci do 15. rujna, zbog čega igrači i igračice uglavnom imaju ugovore do kraja sezone ili najkasnije do 1. kolovoza.


– Igračice, od kojih su neke i osam godina igrale u Drenovi, pročitale su i potpisale ugovor. Sastavili smo ga na način da smo s danom potpisivanja odredili godinu dana kao vremensko razdoblje, a ugovori su potpisani 18. rujna 2023. godine. Nismo se vodili prijelaznim rokom jer datumi njegovog početka i kraja nisu uvijek isti – tvrdi Ilija Matić.