Regionalna liga košarkaša

Primorjaši gostuju kod Primorca, Riječani se nadaju još jednom iznenađenju u Regionalnoj ligi

Igor Duvnjak

Fabio Crippa/Foto V. KARUZA

Fabio Crippa/Foto V. KARUZA

Naši suparnici imaju fantastičnu ekipu. Ne zaboravimo činjenicu da su oni nakon dugo vremena postali prvaci Crne Gore. Ekipa su koja ima velike ambicije - kaže Petar Muslim



RIJEKA  Netom nakon nastupa u LEN Euro kupu u Budimpešti, gdje je Primorje Erste Bank očekivano ostalo iza favorita Pro Recco Waterpola i BVSC-a i okončalo svoju europsku sezonu, pred kapetanom Tinom Brubnjakom i prijateljima je večerašnji nastup protiv Primorca u Budvi (18 sati) u okviru Premier Regionalne lige.


– Naši suparnici imaju fantastičnu ekipu. Ne zaboravimo činjenicu da su oni nakon dugo vremena postali prvaci Crne Gore. Imaju i sjajnog mladog trenera Vjekoslava Paskovića. Ekipa su koja ima velike ambicije u ovoj sezoni – kaže Petar Muslim, jedno od brojnih hrvatskih trofejnih vaterpolskih imena, uspješan i kao sportski direktor novog vaterpolskog vala na Kantridi koji dolazi nakon sve davnijih dana iz ere mega momčadi zvijezda predsjednika Predraga Slobode.


Primorje EB na otvaranju sezone igra s raznim zvučnim imenima itekako »dubljeg novčanika«, u skladu sa siromašnijim proračunom društvo s Kantride djeluje skromno u najavama utakmica.


Želja




– Činjenica je da nas večeras čeka jako teško gostovanje. Tim je teže što imamo i dvije ozljede u momčadi, Dario Rakovac i Len Dujmić su sada izvan stroja. Rakovac se ozlijedio još u Budimpešti, dok je Dujmić tijekom tjedna ozlijedio preponu. Nadamo se da će mu kratko vrijeme biti dovoljno za oporavak i da ćemo moći računati na njega u prvoj idućoj utakmici, onoj sa Solarisom na Kantridi.


Riječani su u najvišem razredu itekako kvalitetnog natjecanja kao što je Premier Regionalna liga, pri čemu im je želja jednim udarcem riješiti dvije muhe. Misli se, naravno, na ostvarenje rezultatskih želja, ostanak među najboljima, a uz to, da tolikim brojem duela protiv kvalitetnih suparnika, nadareni mladi igrači s Kantride stječu i neophodno iskustvo.


Ambicije


– Svakako da su naše ambicije ostati u Premier Regionalnoj ligi, to nam je ono najbitnije. Ne zaboravimo ni jako bitnu činjenicu da su se svi klubovi značajno pojačali. Mi, nažalost, nismo imali sreće ići u tom smjeru, ali je u svemu dobra stvar da imamo naše nadarene juniore koji su sada došli u prvi plan. Vjerujemo i nadamo se da će još puno napredovati.


Bilo kako bilo, nakon gostovanja u Kragujevcu, gdje su priredilli veliko iznenađenje, te onog u Budimpešti, gdje u skupini H LEN Euro kupa nisu uhvatili na spavanju Pro Recco Waterpolo i BVSC, Primorjaši sad opet idu ususret favoritu.


– Igramo redom s odličnim ekipama. Podsjetimo tako da je nedavno Primorac pobijedio Novi Beograd. Kotorani imaju sjajnu ekipu i definitivno su veliki favoriti u večerašnjem duelu. Klub su koji financijski dobro stoji i ima sjajne igrače. Mi pak, kao u Kragujevcu, moramo tražiti svoju šansu. Treba nam se sve poklopiti i moramo odigrati maksimalno dobro da bismo napravili još jedno veliko iznenađenje – zaključio je Muslim.