udružili snage

Reese Witherspoon najavila svoj prvi roman u suradnji s Harlanom Cobenom

M. Č.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Oscarom nagrađena glumica i pisac 'mjesecima su zajedno 'pisali stranice' kako bi stvorili triler koji će biti objavljen sljedeće godine



Reese Witherspoon napisala je svoj prvi roman, u suradnji s autorom bestselera Harlanom Cobenom, objavio je izdavač Penguin Random House (PRH).


Oscarom nagrađena glumica i autor knjiške zbirke Myron Bolitar udružili su snage kako bi stvorili triler koji bi trebao biti objavljen u jesen 2025. Roman, čiji je naslov još tajan, navodno se temelji na originalnoj ideji od Witherspoon, a koscenaristi su “mjesecima razvijali koncept, stvarali likove i pisali stranice”, prema PRH-u.


,,Reći da sam obožavatelj Harlanova opusa je podcjenjivanje”, rekla je Witherspoon, kako prenosi The Guardian, te dodala: ,,Spletkarenje s Harlanom o tome kako oduševiti publiku tajanstvenim likovima i složenim narativnim obratima već je bilo zabavnije nego što mogu opisati.”


Coben je, pak, rekao da je dugogodišnji obožavatelj glumice i da je suradnja s njom “bila čista radost”.


Inače, i Witherspoon i Coben već su sudjelovali u ekranizacijama romana: pod svojom tvrtkom “Hello Sunshine”, Witherspoon je producirala i glumila u TV verzijama Big Little Lies, The Morning Show i Little Fires Everywhere, dok je 12 Cobenovih romana adaptirano za ekran, a tvorac je britanske misteriozne serije The Five i francusko-britanske kriminalističke dramske televizijske serije Safe. Ekranizacija nadolazećeg romana ovog dua već je u razvoju.


,,Suradnja Reese Witherspoon i Harlana Cobena je moćna kombinacija, a za mene ostvarenje sna”, rekla je Selina Walker, izdavačica u Centuryju, imprintu PRH-a koji će objaviti roman u Ujedinjenom Kraljevstvu


,,Obojica su takvi majstori svoje umjetnosti. Nitko ne priča napetu priču kao Harlan, niti se može uvući pod kožu svojim likovima kao što to čini Reese. Zadivljena sam s oboje i jednostavno jedva čekam pročitati što su zajedno napravili”, zaključila je.


Podsjetimo, glumica, poznata po svojoj ulozi u Legally Blonde, autorica je knjige o životnom stilu, Whisky in a Teacup, i serije knjiga za djecu, Zauzeta Betty, ali ovo će biti njezino prvo djelo fikcije za odrasle. Coben je, s druge strane, napisao više od 30 trilera, koji su objavljeni na 46 jezika i bili su broj jedan bestseler u više od 12 zemalja.